Gazdaság

2012.01.31. 18:08

Tisztújítás lesz a kamara területi szervezeteinél

Országszerte vasárnap délelőtt tartják a soron kívüli választásokat a személy-, vagyonvédelmi és magánnyomozói kamarák területi szervezetei. Zalaegerszegen a Dísz téri Tudomány és Technika Háza harmadik emeleti tanácstermébe várják a tagokat a 10 órakor kezdődő területi küldöttválasztó gyűlésre.

Arany Gábor

A szakmai kamarában idéntől már nem kötelező a tagság, ami a létszámban is megmutatkozott. Horváth József, a megyei ügyvivő testület elnöke tájékoztatásából tudjuk, hogy a megyében ez év elején 593 igazolványos (alkalmazott) tagot tartottak nyilván, miközben számuk az elmúlt években meghaladta 2400-at. Az egyéni vállalkozóknál is hasonló a csökkenés, jelenleg 57-en tagok, korábban 200-nál többen voltak, a társas vállalkozók száma negyedére csökkent a kamarában, jelenleg 14. Az országos adatok is arról árulkodnak, hogy a korábbihoz képest a létszám az ötödére csökkent.

Az elnök felhívta a figyelmet: a hét végi választáson az vehet részt, aki aktív tag és befizette az ezzel járó díjat, valamint nem áll fenn vele szemben kizáró körülmény.

Idén is március 15-ig lehet befizetni a tagsági díjat, ám ennek elmaradása nem vonja maga után automatikusan a tagság megszüntetését. Az erre irányuló szándékot ugyanis az említett időpontig írásban kell bejelenteni. Van mód a tagság szüneteltetésére is, amit két év időtartamra lehet kérni, de ennek letelte után újra be kell jelenteni. Ám, ha mindezekről március 15-ig nem nyilatkozik a tag, akkor az egész évre meg kell fizetnie a kamarai díjat, figyelmeztetett az elnök.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!