Gazdaság

2012.01.19. 18:51

Iránytű a csatlakozáshoz

Horvát nonprofit gazdaságfejlesztési szervezeteknek tartottak csütörtökön tréninget a Zala Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány munkatársai az EU Compass, azaz Európai Iránytű elnevezésű program keretein belül.

Varga Lívia


A határon átnyúló IPA-projekt, amelynek vezető partnere a ZMVA, Horvátország uniós csatlakozására készíti fel az ottani kis- és középvállalkozásokat és nonprofit szervezeteket.

 A tréningen, amely egyébként már a harmadik volt a sorban, azok a horvát kollégák vettek részt, akik a hamarosan nyíló három horvátországi EU info pont valamelyikében dolgoznak majd  - tudtuk meg Halász Esztertől, a ZMVA projektszakértőjétől.  Ezek az információs pontok azt szolgálják, hogy a horvát érdeklődők minél többet tudjanak meg a csatlakozás feltételeiről és a tagság kínálta lehetőségekről. Az itt dolgozókat arra készítjük fel tehát, hogy képesek legyenek információkat szolgáltatni az uniós források és alapok elérésének mikéntjéről. A horvát partnerek elmondása szerint egyébként óriási az igény az ilyen jellegű tájékoztatásra.

Az egyéves projekt idén augusztus 31-én zárul.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!