Gazdaság

2011.09.15. 08:20

Faipari fejlesztés (videóval)

Faipari inkubátorházat avattak tegnap Zalaegerszegen. Uniós támogatással épült fel a létesítmény, ahol elsősorban kezdő faipari vállalkozások lelhetnek otthonra.

Szabó Judit

- Tizenhat éve foglalkozom faanyag feldolgozással és -kereskedelemmel, s úgy gondoltam: nemcsak aratni, hanem vetni is kell, ezért határoztam el a faipari inkubátorház létrehozását - nyilatkozta a tulajdonos, Nagy Lajos, akinek a vállalkozása jelenleg nyolc alkalmazottat foglalkoztat.

Az inkubátorház célja nemcsak az, hogy helyet biztosítson hasonló profilú vállalkozásoknak, hanem különféle szolgáltatásokat is elérhetővé tesz számukra: üzletviteli és jogi tanácsadást, vámügyintézést és pályázatkezelést végez az igénylőknek, valamint üzleti partnereket is felkutat.

A Pannon Fa- és Bútoripari Klaszter, valamint a Nyugat-Magyarországi Egyetem Faipari Mérnöki Kara közreműködésével szakmai fórumokat és továbbképzéseket is szeretnének szervezni az inkubátorházban, s a tervek között szerepel egy vállalkozói adatbázis kiépítése. Ehhez bárki hozzáférhet, s könnyen megtalálja a gyártót vagy forgalmazót, ha valamilyen faipari terméket keres. A projektgazda a Deák Ferenc szakközépiskolával is együttműködik. Lehetőséget biztosít rá, hogy a faipari tanulók gyakorlati idejüket töltsék az inkubátorházba költöző cégeknél, megismerve, hogyan kell megalapozni egy vállalkozást.

Támogatással
A nekeresdi körforgalom közelében kialakított faipari inkubátorház a Nyugat-dunántúli Operatív Program 124,6  millió forintos támogatásával, összesen mintegy 200  millió forintos beruházással jött létre, s négy hónap alatt épült fel.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!