Gazdaság

2011.07.04. 05:51

E.ON: hatvan nap, aztán sötétség

Július elsejétől 60 nap elteltével, a tartozás összegétől függetlenül kikapcsolható a fogyasztási hely a szolgáltatásból. Ha a felszólítás elindul, a szolgáltató már nem tud segíteni a tartozást felhalmozóknak. Egyházi Nikolettát, az E.ON szóvivőjét kérdeztük a részletekről.

Németh F. Bernadett


- Milyen következményekkel jár a kikapcsolás?

- Fontos tudni, hogy az új szabályozás értelmében július 1-jétől 60 nap elteltével, a tartozás összegétől függetlenül kikapcsolható a fogyasztási hely a szolgáltatásból. Ha a felszólítási folyamat elindul, sajnos már nem tudunk a fizetési kötelezettségen könnyíteni. Ebben az esetben ügyfelünknek rendeznie kell a teljes elmaradását egy összegben, és a folyamat során keletkező pluszköltségeket is: a felszólító levél 170 forintos, a kikapcsolási felszólítás 540 forintos díját, valamint a késedelmi kamatokat. Amennyiben a kikapcsolás megtörténik, a fentieken túl a visszakapcsolás díja is tovább növeli a költségeket. Ennek összege az áramszolgáltatás esetében 21936 forint, a gázszolgáltatás esetében a mérő típusától függően legkevesebb 19789 forint.

- Milyen gyakran kapcsolják ki tartozás miatt az ügyfelet a szolgáltatásból?

- Felelős szolgáltató vállalatként nem szívesen élünk a fenti törvényes lehetőségeinkkel, ezért kérjük, hogy mindenki tegyen meg mindent a kikapcsolás elkerülésére. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!