Gazdaság

2011.06.15. 16:29

Költségcsökkentés a vállalkozások versenyképességért

Az idén 500 milliárd forinttal kívánja csökkenteni a vállalkozások adminisztrációs költségét a kormány. Az ezt célzó szabályozást konzultáció- sorozat segítségével dolgozzák ki.

Sámel József

 Ezt Szepesi Balázs, a Nemzetgazdasági Minisztérium parlamenti és gazdasági-stratégiai államtitkár kabinetfőnöke jelentette ki szerdai  hévízi sajtótájékoztatóján, melyet Papp Gábor polgármesterrel együtt tartott. Az egyszerű állam konzultáció kapcsán hangsúlyozta: fontos, hogy levegyék az indokolatlan terheket a vállalkozásokról, s ezzel növeljék a versenyképességüket. Elmondta: hazánkban ma 3000 milliárd forintra tehető a vállalkozások évi adminisztrációs összköltsége. Ezt szeretnék minimalizálni, s egyben a kapcsolódó adminisztrációs ügyintézést is egyszerűsíteni. A konzultáció rendkívül fontos, hiszen a gazdasági élet szereplői tudják, mi okozza a gondokat a napi működés során. Papp Gábor a hévízi konzultációk programsorozat sikerét emelte ki, hangsúlyozva: a problémákra csak így lehet megoldást találni, s előrelépni a szükséges ügyekben, területeken.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!