Gazdaság

2010.12.22. 06:29

150 millió az Aeroviva-utasok kára

Az első két nap 400 károsult jelentkezett a hétfőn csődbe ment Aeroviva utazási iroda biztosítójánál csaknem 150 millió forint kárigénnyel - írja Népszabadság a szerdai számában.

MTI

Az utazási iroda biztosítója, a QBE Atlasz ügyvezetője, Dénes Attila azt mondta, hogy nem kaptak utaslistát az Aerovivától, ami "nem szokványos" ilyen esetekben. A lista birtokában ugyanis nem kellene bevárni az összes igényt a kárkifizetésekhez. A Népszabadság írása szerint az ügyben a rendőrség is nyomoz.

Csődbe ment az Aeroviva

Megszünteti utazásszervezői és utazásközvetítői tevékenységét az Aeroviva Utazási Iroda december 20-tól. A társaság honlapján közleményben tájékoztatja erről az érintetteket. A közlemény szerint a cég mindent megtett annak érdekében, hogy ezt a helyzetet elkerülje, de ez a jelenlegi gazdasági helyzetben sajnos nem sikerült. A társaság közli azt is, hogy minden egyes külföldön tartózkodó utasuk hazautazásra érvényes menetjeggyel rendelkezik, így egyetlen utas sem marad külföldön. A menetrend szerinti járatokra az Aeroviva repülőjeggyel rendelkező utasok repülőjegye - az utazás dátumától függetlenül, odaútra és visszaútra egyaránt - érvényes marad.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!