Gazdaság

2010.09.30. 05:48

Fontos, hogy pontos legyen az adat...

Egyeztetésre kéri a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal a gazdálkodókat. Erre a mezőgazdasági támogatások zökkenőmentes kifizetéséhez van szükség. Elsősorban a bankszámlaszámra kíváncsi az MVH.

Varga Lívia

Az ügyfél-nyilvántartási rendszerbe korábban bejelentett adatok pontosítása elengedhetetlenül fontos, hisz csak így garantálható a 2010-es agrártámogatások problémamentes kifizetése, tájékoztatta lapunkat a hivatal. A termelőknek kiemelten fontos tisztázni, hogy rendelkeznek saját névre szóló bankszámlaszámmal - annak tulajdonosaként vagy társtulajdonosaként.

Amennyiben az MVH nyilvántartásában szereplő adatok hibásak, illetve ha egy ügyfél nem rendelkezik saját névre szóló bankszámlával, akkor az adatok pótlása és esetleges javítása érdekében a hivatal adategyeztető levelet juttat el a falugazdászon keresztül a gazdálkodóhoz. Az ehhez csatolt G002 nyomtatványon kell megadni a saját névre szóló fizetési számlaszámot, és mellékelni olyan banki kivonatot vagy egyéb banki dokumentumot, mely igazolja az esetleges társtulajdonosi státust is. Az átvételt követően nyolc munkanapon belül kell eljuttatni a paksamétát a területileg illetékes MVH-kirendeltségre. A határidő lejárta után a hivatal törli a nyilvántartásában szereplő bankszámlaszámot.

Ha valaki nem akar saját névre szóló számlaszámot megadni, két lehetőség közül választhat. Vagy bejelöli a G002-es nyomtatványon a támogatást nem igénylő, pénzügyi kapcsolat nélkül opciót, s ez esetben számlaszámát törlik a nyilvántartásból, vagy ha nincs az MVH-val szemben fennálló tartozása, kérheti törlését az ügyfél-nyilvántartási rendszerből.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!