Gazdaság

2010.07.06. 02:28

Egy társasház körül jól jön a segítség

Egy nagykanizsai szakember kezdeményezése nyomán immár a társasházkezelőket összefogó szakmai csoport is működik a Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara berkein belül.

Szalabán Attila

A nagykanizsai társasházkezelők az elmúlt években többször is kísérletet tettek hatékony érdekérvényesítő szervezet, csoportosulás létrehozására. Az első ilyen próbálkozás eredményeként egy egyesületet állítottak fel a Széchenyi-terv indulásával egy időben - ám a reményt keltő elképzelést nem követte a várt siker. Másodszor a Nagykanizsára 2005-ben begyűrűzött panelprogramos felújítások kapcsán igyekeztek tömörülni - ám a beruházások lezárultával gyakorlatilag fel is oszlott a társaság.

- Úgy éreztem, szükség van arra, hogy a társasházkezelői szakmát gyakorlókat összefogjuk, és szervezett formában rendszeresen friss információkhoz juttassuk őket - magyarázta Markotán Tibor, a Társas Info Kft. vezetője. - A Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szerencsére kedvezően fogadta az ötletet, és biztosította a kellő hátteret egy szakmai csoport működtetéséhez.

A ZMKIK berkein belül tavaly nyáron alakult meg 2 fővel az ingatlankezelő és társasházkezelő szakmai csoport, mely elsősorban ismeretterjesztő rendezvények megtartásával vetette észre magát. Megalakulása óta minden hónapban rendeztek legalább egy fórumot, melyeken többek között a gázszolgáltatási lehetőségekről, a fizetési meghagyásokról, törvényességi felügyeletről, könyvvizsgálatról esett szó.

- A programjainkon egyrészt egy állandó mag részvételére számíthatunk, és örömünkre mindig vannak újabb arcok is - tette hozzá Markotán Tibor. - Nyilván sikeres programjaink eredménye is, hogy létszámunk bővült, már 8 regisztrált tagunk van. Ezt szeretnénk tovább emelni, és természetesen egy rövid nyári szünetet követően újabb aktuális témákat boncolgató fórumokkal jelentkezünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!