Gazdaság

2010.05.25. 02:27

Kispincék versenyeztek

A Medgyaszay Házban szombaton reggel a kisbirtokos szőlő- és bortermelők szakmai továbbképzésével, a Parasztegyetemmel folytatódott a III. Vinalia Canisa.

Kelemen Valéria

A kisbirtokosok-kispincészetek országos borversenyét kísérő szakmai programot a szőlősgazdák részéről is élénk érdeklődés kísérte, mivel a fajtaválasztás főbb kritériumaitól a vendéglátóval szemben támasztott követelményekig, több fontos dolgot érintettek a Parasztegyetem nívós előadásai. Azokhoz kapcsolódóan ráadásul három-három bor módszertani kóstolására is sor került.



Az esti, a Four Fathers énekegyüttes műsorával kísért Vinalia Canisa Borgálán - ahol az érmet nyert borok kóstolója a nagyközönség számára nyitottan zajlott - a borverseny díjátadó ünnepségét is megtartották. Az 1 hektár termő szőlőterület alatti kisbirtokok, illetve a 80 hektoliter éves termés alatti kispincészetek, valamint a Zalai Borvidék száz mintájával megrendezett borversenyen 13 arany-, 36 ezüst- és 29 bronzérem került átadásra. A 6 borvidék 100 pontos bírálati módszerrel értékelt viadalán a 91 pontos csáfordi sauvignon blanc (Vinum Veress Borpince) lett az abszolút győztes. A Nagykanizsa Város Fehérbora címet Németh József olaszrizlingje érdemelte ki, míg a Város Vörösbora a Skanecz testvérek 2008-as förhénci merlot-ja lett. A nedűket és a verseny rendezését egyaránt magas színvonalúnak értékelte a zsűri.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!