Gazdaság

2008.05.15. 02:27

Ártéri szerkezetet is építenek a folyónál

Zalaegerszeg (haa) - E-mailben reagált a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. kommunikációs illetékese kérdéseinkre, melyeket a neszelei Zala-híd építésének leállásával kapcsolatban küldtünk el kedden az állami tulajdonú cégnek.

Horváth A. Attila

Mint tegnapi számunkban megírtuk, a Malom utcai közúti Zala-híd építése - átmenetileg legalábbis - szünetel. A Zalalövő és Boba közötti vasútvonal-korszerűsítés munkálatainak egyik fontos megyeszékhelyi beruházása tavaly tavasszal vette kezdetét: akkor előbb lezárták, majd lebontották a hadihídként ismert átjárót. Olvasóink a minap jelezték, hogy bár időszerű volna már az új létesítmény átadása, a munkások nemrég levonultak a területről. Az okokat keresve, s a híd elkészültének várható időpontjáról érdeklődve a beruházó NIF Zrt.-hez fordultunk; e-mailben elküldött kérdéseinkre tegnap délután kaptunk választ.

- Nem várt eseményként jelentkezett, hogy a hatósági engedélyezés során, az eredetileg tervezett, meder felett építendő műtárgyon túl egy ártéri szerkezet építését is előírták. Ez a zalaegerszegi hídépítés költségeinek növekedését okozta - írta elektronikus levelében Fazakas Orsolya, a NIF Zrt. kommunikációs vezetője.

- A szükséges forrás rendelkezésre bocsátására 2007. december végén született kormányhatározat. Ezt követően megkezdődött a szerződésmódosítás folyamata, amely várhatóan hamarosan lezárul. Amennyiben a szerződésmódosítás megtörténik, nem látjuk akadályát annak, hogy a híd legkésőbb 2008 nyarának végére átadásra kerüljön - fogalmazott Fazakas Orsolya.

Ezek is érdekelhetik