Gáborjánháza

2016.11.07. 16:21

Bővítették a temetőt Gáborjánházán

Gáborjánháza – Elkészült a térköves járda a település temetőjében, aminek területét is bővítették.

Korosa Titanilla

Pantó László polgármester arról számolt be, hogy lecsökkent a szabad sírhelyek száma, emiatt bővíteni kellett a temető területét. Ezt úgy oldották meg, hogy a ravatalozó előtt lévő két, külön helyrajzi számon lévő részt is megvásárolták és a temetőhöz csatolták, amivel mintegy duplájára nőtt a temető területe.

Pantó László polgármester mutatja a nemrég elkészült járdát

A két részt a halottak napja előtt elkészült térkő burkolatú járda választja el, ami szintén a fejlesztés része, hiszen a korábbi beton alapú közlekedő már igen rossz állapotban volt. A tervek szerint a járda egyik oldalán lévő területet temetkezésre használják, míg a másik oldalon parkolót alakítanak ki. A járda mellett a ravatalozó előtti részt is térkővel fedték be, míg a régi kaput és a sövényt felszámolták, ezzel egybenyitották a területet. Jövőre a temető kerítését szeretnék kicserélni, valamint további két járdát kialakítani a parcellák között.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!