Foci

2011.03.04. 06:59

ZTE FC: örülnek az MTK-nak

Kék-fehérek párharcát hozza a labdarúgó Magyar Kupa negyeddöntője - derült ki a tegnapi sorsoláson. Ugyanis a ZTE FC és az MTK egymás ellen száll harcba az elődöntőért.

Kerkai Attila

Szerdán este a Győr kiütésével az MTK-Budapest is biztosította helyét a Magyar Kupa legjobb nyolc együttese között, s mint a tegnapi sorsoláson kiderült: ennek a párharcnak a továbbjutója lett a ZTE FC ellenfele a következő körben. A többi meccsen a Kecskemét a Siófokkal, az Újpest a Kaposvárral, a Videoton pedig a Honvéddal száll harcba a továbbjutásért.

A ZTE FC szerdán nagyon magabiztosan, 9-0-s összesítéssel lépett túl a Vasas együttesén, a sorosolás után pedig Csank Jánost, a ZTE trénerét kérdeztük: elégedett-e annak eredményével.


- Majd utólag derül ki, hogy mennyire jó nekünk ez a párosítás, de kerülhetett volna könnyebb és erősebb csapat is az utunkba - állapította meg. - A kupában a szerencse is tényezőnek számít, éppen a sorsoláskor, de egyelőre még nem foglalkozom ezzel a párharccal. Most a szombati, Pápa elleni bajnoki találkozó köti le a figyelmünket, de persze később az MTK ellen teljes mellszélességgel harcolunk majd a továbbjutásért.

Vlaszák Gézát, a Zete rutinos hálóőrét a sorsolás után azzal hívtuk fel: válasszon volt csapatai (Videoton, MTK, Újpest) közül ellenfelet. Ám ő nem talált, mert az Újpestre tippelt...

- Szerintem a három volt együttesem közül szempontunkból a legjobbat kaptuk, s remélem, hogy túl is jutunk az MTK-n - mondta, amikor elárultuk neki a megoldást. - Az Újpestnek nagyon rá kell mennie a kupára, ha a nemzetközi szereplést szeretné elérni, a Videoton pedig ma erős csapatnak számít idehaza, az MTK viszont hasonló kalibert képvisel, mint mi. Azért is örülök, hogy például az Újpestet elkerültük, mert a Megyeri úton a nézők is sokat segíthetnek csapatuknak. Talán nem is baj, hogy már a jövő héten pályára kell lépni a kupa újabb körében, mert jobb, ha egyből ilyen sok mérkőzést játszunk. Sokkal könnyebb így formába lendülni, attól függetlenül persze, hogy a pályaviszonyok jelenleg valóban nem nevezhetők ideálisnak. De szerintem még mindig jobb mérkőzéseket játszani, mint várni azokat...

A szerdai, Vasas elleni kupaütközetet a ZTE FC megúszta kisebb horzsolásokkal . És ezek semmiképpen nem hátráltatják a felkészülést a Csank János által is említett szombati, Pápa elleni bajnoki találkozóra.

A ZTE FC idegenben kezd az MTK ellen, méghozzá március 8-án, 18 órakor – tudtuk meg Dézsi Attilától, az egerszegiek ügyvezetőjétől, aki maga is részt vett a sorsoláson. A visszavágót március 15- én kedden (17.00) Zalaegerszegen rendezik, bár a kezdési időpont változhat az esetleges tv-közvetítés miatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!