Foci

2009.08.28. 06:10

ZTE FC: elindulnak felfelé?

Zalaegerszeg - A labdarúgó NB I újabb fordulójában a ZTE FC együttese a Székesfehérvárra látogat. A Videoton eddig mindössze egyszer botlott, legutóbb Szombathelyen kapott ki 4-3-ra.

Mórocz Zsolt

A tavalyi bajnokságban, Csank János érkezése után, szinte szárnyaltak. A 13. helyről indultak a 7. kör után, s végül a 4. helyen zártak. Mindössze 1 ponttal lemaradva a dobogóról. 


Artjoms Rudnevs (11) lendületes és gólerôs játékára nagy szüksége lesz ma este a zalaiaknak
Fotó: Pezzetta Umberto

A keret ugyan több poszton is átalakult, de egy biztos, Csank János nem felejtette el a szakmát, a fiúk pedig ma is tudnak futballozni, csak hullámvölgybe került a gárda. Ahogy az öltözők környékén szokták mondani, mostanában minden kifelé pattan. Elöl sorra kihagyják a támadók a szinte már kihagyhatatlannak tűnő helyzeteket, hátul pedig mindig akad valaki, aki hibázik, és ezeket a figyelmetlenségeket az ellenlábasok rendre könyörtelenül kihasználják. Így a tudásuknál sokkal gyengébben szerepelnek a pontvadászatban. Ahogy ilyenkor mondani szokták, gödörben vannak. Remélhetőleg Fehérváron már majd hallatszik a mélyből: jövünk ... Ehhez nagy összefogásra és az elsőtől az utolsó percig maximális odafigyelésre lesz szükség. Egyébként meg semmi újat nem kellene tenni, csak folytatni a tavalyi szereplést.

Az őszi teljesítményben egyedül a Kaposvár elleni hazai vereség az igazán fájó, hiszen az Üllői úton és az MTK otthonában is ki lehet kapni, de persze nem lett volna muszáj...

A ZTE várható kezdőcsapat: Vlaszák - Kocsárdi, Bogunovics, Todorovics, Panikvar - Sluka, Máté, Kamber, Illés - Pavicsevics, Rudnevs.

A forduló további párosítása. Szombat, 15.00 DVSC- Nyíregyháza. 17.30 Kaposvári-FTC. 20.00 DVTK-Vasas, Pápa-Kecskemét, MTK- Paks. Vasárnap, 17.30 Újpest-Haladás. 20.00 Győr- Bp. Honvéd.

HA MEGSZŰNNEK AZ EGYÉNI HIBÁK
– Ahhoz, hogy elinduljunk felfelé, kaphattunk volna könnyebb ellenfelet is, de hát ilyen sorsolás – mondta Csank János, a zalaiak jeles trénere. – A Videoton nagyon jó csapat. Legutóbb kikaptak Szombathelyen, de a játék képe alapján nem érdemeltek vereséget. Tavaly, amikor Egerszegre kerültem, éppen velük kezdtünk és küzdelmes találkozón legyőztük őket. Remélem, most már megszűnnek elöl és hátul is a nagy egyéni hibák és pontot, pontokat szerzünk Fehérváron.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!