Foci

2006.11.28. 03:27

Cannavaro - Aranylabda

Párizs (mti) - Az európai újságírók szavazatai alapján Fabio Cannavaro, a Real Madrid világbajnok olasz labdarúgója nyerte az Aranylabdát, a France Football szaklap által létrehozott díjat.

Zalai Hírlap

Cannavaro 173 ponttal végzett az élen, honfitársa, Gianluigi Buffon (124) és a francia Thiery Henry (121) előtt. A 33 éves védő Enrico Omar Sivori, Gianni Rivera, Paolo Rossi és Roberto Baggio után az ötödik olasz, aki elnyerte az Aranylabdát. Fabio Cannavaro 1973. szeptember 13-án Nápolyban született, tizenegy évesen került a Napoli együtteséhez, amely Diego Maradonával éppen fénykorát élte. Az első csapat vezetői 1991-ben figyeltek fel rá, amikor egy edzésen olyan tökéletesen szerelte az isteni Diegót, hogy az argentin világbajnok csak annyit mondott: fiú, ez fantasztikus volt. A felnőttek között 1993. március 7-én, a Juventus elleni összecsapáson kapott először lehetőséget, 1995-ben a Parmához szerződött. 2002-ben Cannavaro az Internazionaléhoz szerződött, majd 2004-ben a Juventushoz tette át székhelyét. Fabio Capello irányításával megint a bajnokság egyik legjobb védelmének tagja lehetett. Az eredmény két bajnoki cím. A válogatottban 1997. január 22-én, Észak-Írország ellen debütált. Játszott az 1998-as és a 2002-es világbajnokságon is, az igazi áttörést végérvényesen a nyári világbajnokság hozta meg számára, hiszen a németországi tornán gyakorlatilag végig hiba nélkül irányította az olasz védelmet, s lett világbajnok az olasz csapattal. A vb után a Real Madridhoz szerződött.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!