Foci

2011.05.03. 02:29

A csodának most kellene eljönnie! - online közvetítéssel

A labdarúgó NB I hét végi fordulójában a ZTE FC együttese 2-0-ra kikapott a tavasszal jól szereplő Vasas otthonában, de máris itt az újabb feladat: ma 17 órától a ZTE FC a Magyar Kupa elődöntő visszavágón fogadja a Kecskemétet.

Bóbics László

 A Vasas annak ellenére, hogy a tavasszal remekül futballozik, szombaton egy darabig nem sok mindent tudott kezdeni a ZTE fegyelmezett védekezésével. Aztán bebizonyosodott, hogy mit sem ér Csank János vezetőedző taktikája, ha ismét nagy egyéni hibákat követnek el játékosai. Ezúttal Varga Róbert volt az ügyeletes betliző , hiszen mind a két hazai találatnál ő adta a gólpasszt , amit Lisztes és a fiatal Ponczók is kihasznált. Sőt, még a vitatott 11-es előtt is ő hibázott. Ennek ellenére sem lehet egyértelműen azt állítani, hogy csak Varga miatt bukta el a mérkőzést a ZTE. A lestaktika az edző számos kérése ellenére is felelőtlen és életveszélyes, de az már más kérdés, miért tehetik meg mindezt sorozatban büntetés nélkül a zalai alakutat tagjai. Érthetetlen, amit Miljatovicék megengedhetnek maguknak, mert csak az ellenfél játékosain múlt, hogy gólra váltják-e a sokszor már nevetségesnek tűnő bakikat. Például két hete az MK-meccsen Kecskeméten és a Vasas- pályán, amiről több szakember is véleményt formált. Azt sem értik - mi sem -, hogy a jeles trénernél, Csank Jánosnál, az ország egyik legnagyobb szaktekintélyénél, hogy engedhet meg magának ennyi fegyelmezetlenséget egy csapat.

Sajnos nem csak a védők, a középpályások és a csatárok is csak árnyékai önmaguknak. Igaz, hogy a télen elment Illés Gyula és Máté Péter, no meg Darko Pavicevic is sérült, de az ősszel 7 gólt lőtt Rajcomarnak, vagy a korábban sokszor remeklő Simon Attilának illene a helyzeteik egy részét gólra váltani. Aztán ott van Daniils Turkovs, akit a távozott Artjoms Rudnevs utódjaként harangoztak be, ám eddig csak az a közös bennük, hogy mindketten a lett válogatott tagjai. Turkovs kevésmozgásos játéka - egyelőre - nagy csalódás.

 

Persze sok ideje nincs a kesergésre a zalaiaknak, mert ma hazai pályán (17.00) a Kecskeméttel játszanak visszavágót a Magyar Kupa döntőbe jutásért. Az első meccsen 5-1-re nyert a KTE, s most csodára lenne szükség ahhoz, hogy a zalaiak ledolgozzák a hátrányukat. A realitást figyelembe véve, a papírforma szerint a továbbjutás már a Kecskemétnek áll, de Vlaszák Géza a Siófok elleni siker után azt is megjegyezte: Sokat botlottunk, de csodás lenne, ha egyszer már kijönne végre újra a lépés. Sajnos most már nem mi vagyunk az esélyesek a kupában, de azért nem adjuk fel. Az alföldiek mindenesetre semmit sem kívánnak a véletlenre bízni, ugyanis már tegnap megérkeztek Zalába, pontosabban Kehidakustányba, s itt hangolódnak rá a ma délutáni visszavágóra.

Csank János, a ZTE FC vezeteőedzője így fogalmazott:

- Sajnos néhány játékos kisebb sérüléssel bajlódik, így változtatni kell a csapaton - jelentette ki. - Panikvarnak a combja fáj és Vlaszákot is valószínűleg pihentetem. Mindent megteszünk, s majd meglátjuk, mire lesz mindez elég. A jelenlegi helyzetben csodára lenne szükségünk, viszont varázslók nem vagyunk, bár azért akadtak már csodák a futballban...

Várhatóan a Sipos G. - Kocsárdi, Miljatovic, Bogunovic, Varga R. - Horváth A., Szalai T., Kamber, A. Delic - Rajcomar, Turkovs csapat kezd.

 
 A TESKÁNDIAK ELSZÁNTAK
A találkozó előtt 14 órától a megyei bajnokságban szereplő Technoroll Teskánd a Győrszemere nagyon jó erőkből álló gárdája ellen a SportM Kupában (a hajdani Szabad Föld Kupa utóda) a döntőbe jutásért játszik. A győztes az MK finálé előtt a Báránd együttesével mérheti össze tudását a díszes serlegért. A finálé mindig a kiscsapatok nagy napja és a zalaiak szeretnének bejutni ide. Kovács Imre, a teskándiak trénere szokásához híven higgadt, de egyértelmûen úgy fogalmazott: ez a döntő nagy lehetőség egy kistelepülés életében, szeretnének élni vele, ám azt is tudják, hogy ellenlábasukban több tapasztalt és neves labdarúgó játszik, amely a Győr-Moson-Sopron megyei bajnokságban most is az élen áll.


A ZTE-Kecskemét találkozóra és az előmérkőzést jelentő Teskánd-Győrszemere mérkőzésre a belépés díjtalan.

A találkozóról online közvetítés lesz honlapunkon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!