Foci

2015.03.19. 18:25

Megyei I.: Alsóházi rangadó Zalaszentgróton

Zala megye - A 19. fordulót rendezik a megyei I. osztályban. A Lenti TE a hét végi mérkőzés bevételét Horváth Krisztofer családjának ajánlja fel, ezzel is segítve a beteg játékosnak.

Bozó Péter

A listavezető Lenti TE Sport 36 együttese a Horváth-Méh Kiskanizsát fogadja a szombati játéknapon. Ahogy azt már korábban megírtuk, a Lenti együttese is segítséget nyújt a ZTE FC utánpótlás játékosának, a súlyos betegségben szenvedő Horváth Krisztofernek a gyógykezeléséhez, így a hét végi mérkőzés bevételét a család megsegítésére szeretnék felajánlani. Ez ügyben kerestük fel a csapat játékos-edzőjét, Sebők Józsefet.

– Szerintem amikor van egy ilyen probléma, hogy egy kissrác, egy futballista ilyen betegségben szenved, egy klubnak kötelessége segíteni, akár profi, akár amatőr együttesről legyen szó. – kezdte a szakvezető – Én nagyon sokáig a Zalaegerszegben futballoztam és úgy éreztük a csapatnál, hogy mindenképp tennünk kell az ügy érdekében. A Lenti TE klubvezetése arra szeretné kérni a megyei bajnokságokban szereplő csapatokat, hogy aki tud, az a lehetőségeihez mérten segítse ennek a kissrácnak a gyógyulását, hiszen ez rengeteget jelent ebben a nehéz helyzetben. A klub a mérkőzés bevételét pedig várhatóan a ZTE–Haladás meccs keretében fogja átadni Kocsárdi Gergő klubigazgatónak.

Szintén szombaton játszik a Lentit üldöző Tarr Sprint Andráshida, akik a Zalagrár Pókaszepetket fogadják, valamint a Szepetnek–Femat Csesztreg összecsapásra is sor kerül ezen a napon.

A listavezetőt üldöző Tarr Sprint Andráshida ezúttal a Zalagrár Pókaszepetket fogadja. Képünk a két csapat őszi, 5–0-ás hidai győzelemmel végződő találkozóján készült, a pókaszepetki Borsos Csaba Attila (balra) tartja a labdát Sági András mellett. Fotó: Archív/Pezzetta Umberto

Vasárnap öt mérkőzést rendeznek, ezek közül is kiemelkedik a Zalaszentgrót és a Műszer Automatika Tótszentmárton összecsapása, akik az alsóházban küzdenek a pontokért. A két együttes őszi mérkőzésén sokáig döntetlenre álltak a csapatok, de Szép Mór a 82. és a 89. percben kétszer is betalált, így végül a grótiak nyerték a találkozót. A hét végi mérkőzés előtti várakozásokról kérdeztük a két szakvezetőt.

– Úgy gondolom, hogy mindenképpen meg kellene nyernünk a találkozót, szerencsére a legutóbbi három mérkőzésünkből is kettőt be tudtunk húzni – kezdte Rózsa László, a Zalaszentgrót edzője. – Ez egy nagyon fontos meccs lesz, hiszen a Tótszentmárton mögöttünk van, így a bentmaradás érdekében szükségünk van a három pontra. Bízom benne, hogy nyerni tudunk, és a hátralévő mérkőzéseken már egy kicsit nyugodtabban játszhatunk. Sérültjeink nincsenek és szerencsére Virágh Marcell, aki tavaly meghatározó tagja volt az együttesnek, fél év kihagyás után újra edzésbe állt, legutóbb már 30 percet játszani is tudott, így ő is bevethető. Az új igazolások közül Tanque megyei szinten sokat tud segíteni, a legutóbb három meccsen három gólt is szerzett és úgy látom, hogy jól is érzi magát Zalaszentgróton, szeret itt lenni. Ferenczi Dávid és a Gájer Ferenc szentgróti nevelésű, ők úgymond hazajöttek fél év után.

– Mivel elég nehéz helyzetben vagyunk, minden egyes alkalmat megpróbálunk megragadni a pontszerzésre, ahogy eddig is tettük – tekintett előre Markek István, a Tótszentmárton szakvezetője. – A három mérkőzésből eddig begyűjtött három pont, ha azt nézzük, hogy a Lenti és az Andráshida ellen veszítettünk, akkor nem hangzik rosszul. Nyilvánvaló, hogy az alsó régióra próbálunk koncentrálni, éppen ezért mindenféleképp szoros mérkőzést várok. Annak ellenére, hogy három meghatározó játékosunk sérült, megpróbájuk őket pótolni és pontért, esetleg pontokért utazunk Zalaszentgrótra.

Vasárnap ezen kívül a Csács-NSE–Nagykanizsa, a Lets Do It Technoroll Teskánd–Hévíz, a Semjénháza–Olajmunkás Gellénháza és a Letenye–Szerszámsziget-Zalalövő mérkőzésekre kerül sor a megyei élvonalban.

Ezek is érdekelhetik