Foci

2014.12.20. 16:20

Négyen kapták meg az idén a Zala Megye Labdarúgásáért-díjat

Zalaegerszeg - Szombaton rendezte meg az MLSZ Zala Megyei Igazgatósága hagyományos, év végi összejövetelét, melyen az értékelés mellett minden évben átadják a Zala Megye Labdarúgásáért-díjat is.

Kerkai Attila

A szombati összejövetelt Józsi György megyei igazgató foglalta össze a 2014. évet a megye labdarúgásának szempontjából. Mint elhangzott, 114 egyesület 329 csapata indult valamelyik bajnokságban és az év végi állapot szerint a megyében 6714 versenyengedélyes labdarúgó található. Ez a szám pedig több, mint a tavalyi, ami azt mutatja, hogy nőtt a játékosok száma. A számoknál maradva, az megyei igazgató a társasági-adó pályázatain befolyt összegről, pontosabban a zalaiak által elnyert pályázati összegről is szót ejtett. A 2013-2014. évi gazdasági esztendőben 517 millió forint keretösszeget használhattak fel a megyében, az összeg döntő többsége utánpótlásra (272) és tárgyi fejlesztésre (211) lett felhasználva.

Józsi György azt is elmondta, várhatóan a sportorvosi ellátás terén előrelépés következhet be, hiszen a csapatoknak az orvosi igazolás beszerzése évek óta gondot okoz. Ami nem csak a labdarúgósportágnál jelent problémát, hanem a többi szakszövetségnél is, s mint elhangzott, a tervek szerint 13 éves korig a háziorvos is kiállíthatja majd az engedélyeket. Lényegesnek nevezte a megyei igazgató, hogy az utánpótlás bajnokságokban átszervezés következhet országszerte, amelyről az MLSZ elnöksége dönt.

A megyei igazgatóság legközelebbi eseménye pedig a január közepén induló téli, műfüves bajnokság megrendezése lesz. A sorozatra 17 együttes nevezett, a mezőny két városban, Zalaegerszegen és Nagykanizsán vetélkedik majd egymással.

Az ünnepségen elhangzott, hogy az év végéig, vagyis december 31-ig a ZTE FC-nél még lehetőség van ingyenesen elkészítettni a futball szurkolói kártyát és Józsi György minden futballbarátot arra biztatott, hogy éljen ezzel a lehetőséggel.

Hagyományosan az év végi összejövetelen adják át a Zala Megye Labdarúgásáért-díjat, és ebben az évben négyen részesültek ebben az elismerésben. Az idén elhunyt dr. Fülöp Valter megyei rendőr főkapitány, aki a megyei igazgatóság biztonsági bizottságát vezette, posztumusz elismerésben részesült. A díjat édesapja és édesanyja vették át Preisinger Sándortól, a ZMLSZ társadalmi elnökétől. Ugyancsak a Zala Megye Labdarúgásáért-díj idei díjazottja lett Harmat János, a Szepetnek SE elnöke, Fehér Rudolf, a Lenti TE elnöke és Hajdu Zoltán, a Páterdombi LSC elnöke.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!