Foci

2014.04.22. 20:27

Bajnokok Ligája elődöntő: Atlético Madrid-Chelsea

A döntőbe jutás a második meccsre marad; nem bírt egymással a spanyol és az angol gárda.

A labdarúgó Bajnokok Ligája idényének első elődöntőjén nem csupán gólt, de jó játékot sem produkáltak a felek az Atlético MadridChelsea FC mérkőzésen, így a döntés a londoni visszavágóra maradt.

A madridi találkozón sokkal inkább az nyújtott „izgalmakat", hogy a csapatok mely labdarúgóikat vesztik el a visszavágóra sérülések, vagy éppen eltiltások végett. Nos, a Chelsea együttesénél sérülés miatt a kapus Petr Cech-t már a 18. percben le kellett cserélni és az idényének is vége, míg John Terry esetleges gyors felépülésében azért bízhatnak az angolok. A hazaiaknál a csapatkapitány Gabi sárga lapjai miatt biztosan kihagyja a visszavágót, ilyen probléma José Mourinho legénységénél Frank Lampardot és Obi Mikelt érinti...

– A döntetlennel inkább a Chelsea lehet véleményem szerint elégedett, hiszen mi hiába próbáltunk meg mindent a döntő gólért, nem sikerült betalálnunk – értékelt a találkozó után Diego Simeone. – Játékosaim teljesítményéről nem mondhatok semmi rosszat, hiszen Diegótól Diego Costán át Arda Turanig mindenki mindent megtett a csapatért.

– Azzal tettünk nagy lépést a döntőbe jutás felé, hogy idegenben nem kaptunk gólt egy olyan csapat ellen, mint az idei Atlético – fogalmazott a találkozó után Gary Cahill, a Chelsea védője. – Egy fantasztikus hangulatú találkozón játszhattunk, ugyanakkor abban is biztos vagyok, hogy otthonunkban legalább ilyen lesz a körítés. Mint ahogy abban is, hogy nagy nyomást fogunk gyakorolni ellenfelünkre.

– A nulla nullás végeredmény tulajdonképpen mindkét csapatnak jó kiindulási alap Londonban – ezt már Fernando Torres, a vendégek támadója mondta. – Az Atléticónak is, hiszen egy olyan együttesről beszélünk, mely idegenben ugyanúgy képes eredményes lenni, mint hazai környezetben. Azzal, hogy hét év után visszatérhettem a Vicente Calderónba, nem volt semmi probléma, mégiscsak egy BL-elődöntőben léphettem fel.

Kapcsolódó hírek:

Real-Bayern és Atlético-Chelsea elődöntő a Bajnokok Ligájában

Bajnokok Ligája negyeddöntő visszavágó: Bayern München-MU, Atlético Madrid-Barcelona

Bajnokok Ligája negyeddöntő visszavágók: Chelsea-PSG, Dortmund-Real Madrid

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!