Foci

2014.04.11. 14:45

Real-Bayern és Atlético-Chelsea elődöntő a Bajnokok Ligájában

Kezdjük a lényeggel: a labdarúgó Bajnokok Ligájában Real Madrid–Bayern München és Atlético Madrid–Chelsea párharcot rendeznek a döntőbe kerülésért, az Európa Ligában Sevilla–Valencia, valamint Benfica–Juventus párharcok következnek.

Pénteken az UEFA székhelyén tartották a Bajnokok Ligája és az Európa Liga elődöntőinek sorsolását. Előbb az EL sorsolása következett azt követően, hogy csütörtökön este rendezték ebben a sorozatban a negyeddöntők visszavágóit: a Valencia vitte véghez a legnagyobb bravúrt, ugyanis egy hete a Basel otthonában 3-0-ra kapott ki, de hazai pályán kiharcolta a hosszabbítást, majd a ráadás végén 5-0-ra nyert.

Eredmények: Benfica–AZ Alkmaar 2-0. Továbbjutott: Benfica, 3-0-val. Juventus–Lyon 2-1. Tj.: Juventus 3-1-gyel. Sevilla–Porto 4-1. Tj.: Sevilla, 4-2-vel. Valencia–Basel 5-0. Tj.: Valencia, 5-3-mal.

Az elődöntők első találkozóit április 24-én, a visszavágókat május 1-jén rendezik az alábbi párosításban: Sevilla–Valencia, Benfica–Juventus. A finálét május 14-én Torinóban rendezik.

A Bajnokok Ligája-sorsolás egyik nagy kérdése volt, hogy lesz-e madridi elődöntő, de nem kellett sokat várni a válasszal: nem. A május 24-i lisszaboni finálé nagykövetete, Louis Figo keze ugyanis „megkegyelmezett" az emiatt aggódóknak, ugyanakkor sokan már most úgy érzik, hogy előrehozott finálét jelent majd a Real Madrid–Bayern München párharc – ha ebben a mezőnyben lehet egyáltalán ilyet állítani. Merthogy ezt hozta a sorsolás, így a másik ágon Atlético Madrid–Chelsea elődöntő következik. Az Atléticóval kapcsolatban már egyre többször jegyzik meg: utoljára az 1973-74-es BEK-szezonban jutott ilyen magasságokba. Pontosabban, még magasabbra. Akkor ugyanis a fináléba jutott és éppen a Bayern Münchennel találkozott Brüsszelben. A május 15-i finálé hosszabbítás után 1-1-es döntetlent hozott, a szabályok szerint megismételt mérkőzés következett és május 17-én, ugyancsak Brüsszelben már a Bayern nyert 4-0-ra. 40 év után újra találkozhatnak immár a Bajnokok Ligája fináléban, de ez még odébb van. A ddig is következnek az idei elődöntők, az alábbiak szerint:

Atlético Madrid–Chelsea (április 22. és 30.), Real Madrid–Bayern München (április 23. és 29.).

Előzmények:

Bajnokok Ligája negyeddöntő visszavágó: Bayern München-MU, Atlético Madrid-Barcelona

Bajnokok Ligája negyeddöntő visszavágók: Chelsea-PSG, Dortmund-Real Madrid

Bajnokok Ligája negyeddöntő: Real Madrid-Borussia Dortmund, Paris Saint-Germain-Chelsea FC

Bajnokok Ligája negyeddöntő: Manchester United -Bayern München, FC Barcelona- Atlético Madrid

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!