Foci

2014.03.31. 17:40

Bajnokok Ligája negyeddöntő: Manchester United -Bayern München, FC Barcelona- Atlético Madrid

Kedden egy igazi klasszikus, a Manchester United -Bayern München párharc kezdődött, valamint a spanyol belügy , az FC Barcelona- Atlético Madrid vetélkedő.

Nem írhatjuk, hogy kezdődik minden elölről, de a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első két találkozóján tényleg nem sok minden dőlt el. Árnyalatnyi előnyben a kedd esti vendégek vannak a két 1-1 után.

Manchesterben több szempontból is érdekes történéseket láthattak a szurkolók, gondoljunk csak arra, hogy előzetesen a Bayern nagy különbségű győzelme sem volt kizárt, ehhez képest az 1-1 nem is olyan rossz a kiindulási alap az angoloknak. Főképp, ha hozzátesszük, hogy a müncheniektől a visszavágóról „kisárgázta" magát Javi Martínez, a találkozó végén pedig Wayne Rooney alakított nagyot, amikor Bastian Schweinsteigert kiállították róla.

– Uraltuk a találkozót, a hazaiak szinte végig tíz emberrel voltak a labda mögött és abból kontráztak – fogalmazott Toni Kroos, a Bayern középpályása, akit épp szóba hoztak a Uniteddel mint esetleges nyári átigazolást. – Többször is volt alkalmunk megnyerni a találkozót, de a döntetlen sem rossz.

David de Gea, az MU hálóőre hasonló gondolataihoz hozzátette: a végsőkig küzdeni fognak a visszavágón.

Barcelonában a Barca és az Atléti a szezonban már negyedszer találkozott és a negyedik döntetlent hozták.

– Büszke vagyok együttesemre, s ha így folytatjuk, az a siker felé vezethet – értékelt Gerardo Martino, az FCB szakvezetője. – Annyi történt, hogy Madridba úgy kell mennünk, hogy ott fogjuk kiharcolni a továbbjutást.

– Diego futballja és gólja miatt vagyok különösen boldog, remekül szállt be – így a madridiak trénere, Diego Simeone. – Nagy szívvel futballoztunk, s nincs kétségem afelől, hogy a visszavágón frenetikus lesz a hangulat.

Bajnokok Ligája, negyeddöntő, első mérkőzések:

FC Barcelona (spanyol)-Atlético Madrid (spanyol) 1-1

Manchester United (angol)-Bayern München (német) 1-1

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!