Foci

2012.11.05. 15:12

A Videoton lesz a ZTE FC ellenfele az Magyar Kupában

Zalaegerszeg - Vasárnap késő este sorsoltak a labdarúgó Magyar Kupában és a ZTE FC-nek nem volt szerencséje: a nyolcaddöntőben a Videoton vár az egerszegiekre. A szombati csákvári vereséggel együtt így kimondottan rossz hét végéje volt a kék-fehéreknek.

Kerkai Attila

A televízió nyilvánossága előtt rendezett Magyar Kupa-sorsolás akkor kezdett a ZTE FC számára (is) meleg lenni, ahogy fogytak az alacsonyabb osztályú együttesek. Az egerszegiek neve mellé aztán a Videoton került, ami a legrosszabb forgatókönyvet jelentette. A nyolcaddöntő hivatalos játéknapjai (a továbbjutás ebben a szakaszban már két mérkőzésen dől el) november 21. és 28., de szinte biztos, hogy a ZTE és a Videoton eltér majd ettől. A fehérváriakra ugyanis november 22-én Európa Liga-mérkőzés vár, az egy héttel korábbi lehetőséget pedig a hazai Ligakupa-forduló (november 13.) hiúsítja meg. A ZTE FC kezd hazai pályán, s elvileg elcsúsztatva, a párharc első mérkőzését megrendezhetik november 28-án is, ekkor viszont a visszavágónak kellene időpontot találni. Merthogy utána ismét Ligakupa-mérkőzések, illetve a Vidinek EL-találkozója következik.

Az pedig már nagy kérdés, hogy december 5. után itthon alkalmasak lesznek-e a feltételek a találkozó megrendezésére.

Ennél többet érdeklődésünkre Dézsi Attila, a kék-fehérek ügyvezetője sem tudott mondani, illetve csak annyit: várják a Videoton és az MLSZ javaslatát, hiszen biztosan külön egyeztetést igényel a párharc időpontjának kijelölése.

Azt persze az ügyvezető megjegyezte, hogy kaphattak volna könnyebb ellenfelet is, s véleményéhez teljes mértékben passzolt Preisinger Sándor vezetőedzőé.

- Amikor megtudtam, hogy a Videotonnal játszunk, arra gondoltam: ennél nehezebb ellenfelet nem kaphattunk volna, de helyt kell állnunk - árulta el a szakvezető, amikor megkerestük. - A kupában nincsenek konkrét terveink, illetve annyi, hogy szeretnénk minél tovább jutni. Ennek a párharcnak nyilván nem mi vagyunk a favoritjai, s meglehet, ez lesz a végállomás is, de nem fogunk feltartott kézzel kifutni a pályára.

A szombati, Csákvár elleni idegenbeli vereség (2-0) pedig fájó lehet, hiszen a ZTE FC gyengén futballozott. Preisinger Sándort arról is kérdeztük: mi volt számára ezzel kapcsolatban a leginkább csalódás?

- Nem csalódásnak nevezném, inkább meglepőnek, hogy a csapat a vártnál tompábban futballozott - válaszolta. - Becsülettel tettük a dolgunkat, de talán a hétközi kupameccs is közrejátszott abban, hogy nem voltunk elég frissek. Szerintem egy gyengébb csapattól kaptunk ki, ezért hiányérzetem van, de jelenleg nem vagyunk olyan szinten, hogy minden mérkőzést megnyerjünk zsinórban. Nincs idő a bánkódásra, hiszen szombaton érkezik hozzánk a Kozármisleny, s az is fontos találkozó lesz.

Ezzel főleg nem lehet vitatkozni.


A nyolcaddöntő párharcai

A labdarúgó Magyar Kupa 4. fordulójának (nyolcaddöntő) további párosítása: Tiszaújváros (NB III) - Vác (NB II), Sopron (NB II) - Békéscsaba (NB II) győztese - Vasas (NB II), Létavértes (NB III) - Szolnok (NB II), Bp. Honvéd - DVTK, Győri ETO - MVM Paks, Nyíregyháza (NB II) - DVSC- Teva, Dunaújváros (NB III) - Siófok. (A 3. fordulóból még hátralévő Sopron - Békéscsaba találkozót szerdán rendezik.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!