Foci

2011.08.19. 05:35

Tökölivel a Vasas ellen

Ez most már végképp pikánssá teszi a mai (18.00) ZTE FC- Vasas NB I-es labdarúgó-mérkőzést: mint ahogy arról már csütörtökön beszámoltunk, n Kecskeméttől távozó Tököli Attila egy évre az egerszegiekhez igazolt.

Kerkai Attila

Hogy a támadó végül miként lett a ZTE FC tagja, arról Nagy Ferenc beszélt:

- Viszonylag egyszerű az ok. Nem titkoltuk, hogy szeretnénk még erősíteni augusztus végéig, amikor pedig érkezett a hír, hogy Tököli távozik Kecskemétről, felvettük vele a kapcsolatot. Sikerült megegyeznünk, s ha a vezetőedző úgy dönt, akár pályára is küldheti a Vasas elleni találkozón.

A ZTE csütörtökön csak délelőtt edzett, s azon a gyakorláson az új szerzemény - érthetően - még nem vett részt. Sőt, csak délután indult Zalaegerszegre. Kérdés tehát: valóban pályára küldi-e a Vasas ellen Csank János?

- Nincs semmi akadálya, hiszen Tököli edzésben van, az átigazolásával kapcsolatos papírmunka pedig pénteken még elintézhető - válaszolta kérdésünkre a szakvezető. - Délelőtt találkozom vele, átbeszélünk egy-két dolgot, s úgy gondolom, hogy biztosan szerephez jut a Vasas ellen.

S akkor térjünk rá a talán legfontosabb kérdésre: Tökölivel vagy nélküle, de vajon sikerül-e legyőzni a Vasast? Itt jön a történetbe az újabb pikáns adalék : a Vasasnál új edző dirigál, a horvát Marijan Vlak, akinek a segítője nem más, mint a ZTE FC 2002-es bajnokcsapatának oszlopos tagja, Urbán Flórián. Az edzőpáros Egerszegen mutatkozik be, s motiváltságuk megkérdőjelezhetetlen, ami újabb nehezítő körülményt jelent a sereghajtó és még pont nélküli ZTE FC számára. Merthogy a Vasasnak is csak egy pontja van jelenleg, de egy edzőváltás mindig dob valamennyit az aktuális csapaton. De törvényszerű-e a feltámadás ?

- Elsülhet egy ilyen váltás így is, úgy is, bár általában tényleg felpezsdíti a játékosokat és a csapatokat is - ismerte el Csank János. - Most viszont hadd foglalkozzunk a saját dolgunkkal. Ahogy eddig, most is nyerni akarunk, de pszichésen már nagy a nyomás a játékosokon. Remélem, végre jönnek a gólok, ám megint gond, hogy a hátsó alakzatból Bulatovic játéka sérülés miatt kérdéses.

A ZTE várhatóan a Jahic - Kocsárdi, Bogunovic, Bulatovic (Szalai), Turcsik - Kovács Gergő, Kamber, Balázs Zs. Bujor - Turkovs, Meyé összeállításban kezdi majd meg a ma esti összecsapást.

A mérkőzést a SportM csatorna közvetíti élőben, illetve a Zalai Hírlap on-line-on szöveges tudósításban is nyomon követhetők a történések.


Az NB I 6. fordulójának további programja. Szombat: Pápa-DVSC (15 óra, tv: Sport1), Videoton-PMFC (17.30, Sport1), Paks-Győr (18), Kecskemét-Bp. Honvéd (19), Siófok-Kaposvár (19). Vasárnap: Újpest- Diósgyőr (16, m1), FTC-Haladás (18, Sport2).


Az NB I 6. fordulójának további programja. Szombat: Pápa-DVSC (15 óra, tv: Sport1), Videoton-PMFC (17.30, Sport1), Paks-Győr (18), Kecskemét-Bp. Honvéd (19), Siófok-Kaposvár (19). Vasárnap: Újpest- Diósgyőr (16, m1), FTC-Haladás (18, Sport2).

2011. Kecskeméti TE - ZTE FC 5-1. Az egyik gól szerzője Tököli. (Mellette Litsingi és Foxi talált a zalai kapuban)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!