Foci

2011.07.24. 17:00

Móricz Kupa: A Jakabkúti utca II. a győztes (képgalériával frissítve)

Szemerkélő esőben a felnőtt csapatok között vasárnap Nagykanizsán a Jakabkúti utca II. győzelmével fejeződött be a 38. Móricz Kupa utcák, terek kispályás labdarúgó pontvadászata a kiskanizsai sportpályán.

Benedek Bálint


A hagyományos kupát szervező, Kiskanizsai Sáskák SE az együttesek kérésére a tavalyi Nagyrác utcai salakos pályáról ismét visszaköltözött a fűre. Az 1973 óta megszakítás nélkül minden nyáron megtartott, a megyében is egyedülálló erőpróbára ezúttal 13 felnőtt, 4 öregfiúk és 3-3 serdülő valamint ifjúsági gárda nevezett.
A három hétvégét lefoglaló csaták tikkasztó hőségben kezdődtek, ám az utolsó előtti játéknapon olyan nagy mennyiségű eső zúdult a pályára, hogy a kiskanizsaiak úgy döntöttek, visszatérnek a salakra. A felnőtt csapatok helyosztóira azonban a füvön került sor. A 3. helyért házirangadót láthatott a közönség, hisz a Bajcsai I. a Bajcsai II-vel találkozott. A rendes játékidő 2-2-es döntetlennel zárult, ám büntetőkkel végül az elsőszámú legénység örülhetett. A döntőben
a tavalyi bajnok Homokkomáromi utca és két évvel ezelőtti nyertes Jakabkúti II. csapott össze. Az NB III-as játékosokkal tűzdelt Jakabkúti utca megérdemelten győzött (7-1). A gólkirály Lukács István (Bajcsai II.) lett, aki 11 gólt lőtt.




A 38. Móricz Kupa utcák, terek kispályás labdarúgó sorozata szombaton a kiskanizsai sportpálya helyett a Nagyrác utcai salakon folytatódott. Vasárnap 9 órától pedig a harmadik helyért és az aranyéremért küzdenek a felnőtt csapatok.

A kényszerű költözést a pontvadászatot szervező, Kiskanizsai Sáskák SE kezdeményezte, mert véleményük szerint az előző napokban lezúdult nagy mennyiségű eső teljesen feláztatta a területet. A  változtatás ellenére a kiskanizsai játékosok jól alkalmazkodtak a körülményekhez, hiszen tavaly az egész bajnokságot a salakon játszották le.

OLDALTÖRÉS: A sok eső miatt a salakon folytatódott a Móricz Kupa



A sok eső miatt a salakon folytatódott a Móricz Kupa



A sok eső miatt a salakon folytatódott a Móricz Kupa



A sok eső miatt a salakon folytatódott a Móricz Kupa

Az előző évtizedek hagyományainak megfelelően a felnőttek voltak a legtöbben (13 gárda), míg az öregfiúknál 4 a serdülőknél és az ifjúságiaknál 3-3 csapat indult. A három hétvégét lefoglaló csatákban a felnőtteknél nem borult a papírforma, ugyanis a tavalyi bajnok Homokkomáromi utca mellett a Bajcsai II., a Jakabkúti II. és a Bajcsai I. került a legjobb négy közé.

 
Szombaton a szakadó eső közepette az is eldőlt, hogy vasárnap 9 órától - várhatóan már ismét a füvön - a harmadik helyért házirangadót láthat a közönség, hiszen a Bajcsai I. a Bajcsai II-vel találkozik, míg az  aranyéremért a Homokkomáromi a Jakabkúti II-vel küzd majd. Ezúttal a díjakat Józsi György az MLSZ megyei igazgatója, volt NB I-es labdarúgó adja át.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!