Foci

2010.12.06. 03:59

Rudnevs még hozhat pénzt: a lett válogatottat a Juventus is vinné

A ZTE FC labdarúgó- csapata az utóbbi években több jó igazolással is dicsekedhet. Ennek is köszönhetően az anyagi helyzetük - ha egy kicsit néha ingadozó is - magyar szinten elfogadható.

Bóbics László

A lett Artjoms Rudnevset több honi klubnak is ajánlották a menedzserek. A ZTE-t kivéve a többiek megköszönték, hogy gondoltak rájuk, de nekik az élvonalba egy NB II-es szintű játékos nem kell. Nagy Ferenc, a zalaiak elnöke nem így gondolta. Neki kellett. Jól járt vele.


Ha nehezen is kapta el a fonalat a csatár, de Csank János keze alatt egyre jobban futballozott és elkezdte számolatlanul lőni a gólokat. Akkor már néhány magyar élklubnak kellett volna, de aprópénzért. A Zete pedig érthetően nem adta el.

A nyáron több kérő közül a Lech Poznan labdarúgója lett. Ott is lőtt gólokat, többek között négyet(!) rúgott két kupameccsen a neves Juventusnak. Érthető, hogy az olaszok és mások is élénken érdeklődnek a 22 éves fiatalember iránt. A ZTE - ha eladják a lengyelek - pénzhez juthat. Meg nem erősített informáciok szerint a szerződésbe foglalt összeg közel 10 százalékához. A részletekről a hét közepén a külföldről hazatérő elnököt megkérdezzük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!