Foci

2010.11.14. 07:25

Így állította meg a bajnok Debrecen a Zetét (összefoglaló)

Két ellentétes félidőt láthatott a nagyérdemű, hiszen míg az első játékrészben a hazaiak, addig a másodikban inkább a vendég ZTE játszott jobban. A bajnok otthonában helyenként jó játékkal rukkolt elő a kék-fehér csapat, ám így is pont nélkül kell hazautaznia Debrecenből. Ezzel a két gárda helyet cserélt a tabellán, az egerszegiek most harmadikok.

Urbanics Pál

DVSC - ZTE FC (2-0)

Debrecen, Gábor utcai stadion, 3500 néző. Jv.: Iványi Zoltán

DVSC: Malinauskas - Nagy Z., Simac, Mijadinoski, Laczkó - Szakály P., Bódi (Kiss Z., 57'), Varga J., Czvitkovics - Yannick (Dombi, 57'), Coulibaly (Kabát, 74')

ZTE: Vlaszák - Kocsárdi (Rajcomar, 61'), Miljatovic, Varga R., Panikvar - Szalai, Barna (Horváth A. a szünetben), Kamber, Delic (Cebara, 79') - Balázs, Simon A.

Gólszerzők: Varga (öngól), a 6. percben, Coulibaly a 25. percben ill. Simon A. az 52. percben

Forrás: sport1, www.zte.hu

OLDALTÖRÉS: A mérkőzés online közvetítése

I. félidő

I. félidő

I. félidő

1. perc: Elkezdődött a rangadó! A második helyen álló ZTE FC kezdte a játékot.

2. perc: Yannick 22 méteres lökete ment kevéssel mellé.

5. perc: Mezőnyjáték folyik, viszont rangadóhoz méltó az iram, mindkét csapat kitesz magáért.

A ZTE-nél először játszik bajnokin a kezdőcsapatban Ahmet Delic, a vendégek osztrák-szerb középpályása, aki az utóbbi időben egyre jobb formába lendült.

6. perc: Vezet a hazai csapat. Yannick ment el a bal oldalon, középre adott, azonban Varga Róbert nagyon szerencsétlenül ért bele a labdába, ami Vlaszák hálójában kötött ki: 1-0.

8. perc: Bódi tette próbára Vlaszákot, 17 méteres löketét azonban hárítani tudta a kapus.

9. perc: Az utóbbi percekben a ZTE is próbálkozik, igazi helyzetig azonban egyelőre még nem jutottak.

Jót tett a mérkőzésnek a gyors gól, magyar szinten nagy iramú találkozót láthatunk.

Már a 20. percnél járunk, kiegyenlített küzdelem folyik

22. perc: Már kettő-null oda! Az első szöglet ugyan még nem sikerült jól, de jöhetett a következő, amelyet az ötösön álló, majd a legmagasabbra emelkedő Coulibaly a bal sarokba fejelt. 2-0.

25. perc: Delic próbálkozott kétszer egymás után, előbb mellé ment, később pedig Malinauskas fogta a lövését. 

28. perc: Barna beívelése után Delic lőtt kiszorított helyzetből mellé.

30. perc: Megvan a mérkőzés első sárga lapja: Varga kapja, miután Barnát könyökölte le.

32. perc: Delic tört be a tizenhatoson belülre, visszatette Simonnak, aki csúnyán mellé lőtt.

33. perc: Laczkó 18 méteres lövését tolta ki a léc alól Vlaszák.

36. perc: Ismét az agilis Delic volt a ZTE támadás főszereplője, elment Cvitkovics mellett, középre adása után azonban nem lett gólhelyzet.

39. perc: Szép Zete támadás futott a pályán, Kamber jobb oldali beadását Balázs azonban csúnyán fölé vágta.

40. perc: Szalai is besárgult: Vargát rúgta fel.

42. perc: Balázs játszotta át a labdát Simonnak, akinek 16 méteres lövését védte Malinauskas. A kipattanót is kapura küldte a vendégjátékos, ám a litván kapus szögletre tudott menteni.

45. perc: Delic bal oldali szögletét ütötte ki Malinauskas, az érkező Kocsárdi azonban fölé lőtt.

45+1 perc: Vége az első félidőnek.

II. félidő:

46. perc: Megkezdődött a második félidő. A vendégek cseréltek szünetben, Barnát Horváth András váltja a középpályán.

49. perc: Laczkó szerencsétlen felszabadító rúgásának kis híján rossz vége lett, Balázson irányt változtatott, de nem ment a kapu irányába.

50. perc: Yannick bombázott kapura úgy húsz méterről, de lövése eléggé mellé ment.

52. perc: Szépít a vendégcsapat! A nagy bombázó hírében álló Horváth András kb 25 méterről óriási erővel találta telibe a kapufát, a kipattanót pedig Simon lőtte hét méterről, jobbról - ugyancsak elemi erővel - Malinauskas kapujába: 2-1.

53. perc: Coulibaly lépett ki a jobb oldalon, majd 15 méterről lövésre szánta el magát, centikkel ment a jobb kapufa mellé...

57. perc: Kettőt cserélnek a hazaiak: Dombi és Kiss érkezik Yannick és Bódi helyére.

61. perc: Nem adta fel a pontszerzés lehetőségét a ZTE FC, ez látszik Csank mester újabb cseréjén: a védő Kocsárdi helyett a csapat házi gólkirálya Rajcomar száll be a játékba.

64. perc: Dombi ment el könnyedén Panikvar mellett, majd a tizenhatoshoz érve külsővel kapura tette a játékszert, ám Vlaszák résen volt.

67. perc: Rajcomar reklamálásért kap sárgát.

71. perc: Egyenlíthetett volna a ZTE, ám Balázs gólját nem adja meg a játékvezető lökés miatt...

72. perc: Panikvar is besárgul - ő is feleslegesen szövegel...

74. perc: Kabát is a pályán, a sokat mozgó Coulibalyt váltja. Ezzel Herczeg András kihasználta utolsó cserelehetőségét is.

76. perc: Kabát góllal nyithatott volna, ha nincs Vlaszák Géza! Dombi fejelt le egy labdát a kaputól 8 méterre az érkező volt újpesti csatár elé, aki a bal oldalról lőtt, az egerszegi kapus pedig bravúrral szögletre mentett.

78. perc: Most Balázs lőtt majdnem gólt! Rajcomar sarkazott az egerszegi csatár elé, aki 12 méterről bevállalta, ám Malinauskas lábbal védeni tudott.

79. perc: Kamber kap sárgát a Dombival való találkozása után. Delicet Cebara váltja. Neki ez az első NBI-es mérkőzése.

83. perc: Rajcomar cselezgetett a bal szélen, majd Panikvarhoz továbbított, aki kevéske állítgatás után kapura küldte a bogyót. Pontosabban kicsit a kapu mellé... 

84. perc: Balázs adott jó labdát Kambernek, akinek középre gurítása után Mijadinoskiról Simac kezére pattant a labda. Ez nem is lenne baj, az viszont igen, hogy a 16-oson belül történt mindez, így büntető járt volna a vendégeknek...

A ZTE nagy erőket mozgósít az egyenlítésért, és néha nem csak rajtuk múlik, hogy ez nem sikerül...

88. perc: Horváth is besárgult. Ugyanebben a percben Dombi ment el a jobb oldalon, beadását Szakály nagy ziccerben mellé lőtte.

90+2 perc: Dombi kap lapot időhúzásért.

Vége a mérkőzésnek. 

OLDALTÖRÉS: A találkozó előtt...

A hazaiak eddig igen hektikusan szerepeltek a bajnokságban, ám Herczeg András csapatában magyar szinten mindig benne van a jó játék és a győzelem lehetősége. A Loki, az eltiltott Mészároson és Polekszicsen kívül, gyakorlatilag a legjobb összeállításban léphet pályára.

A hazaiak eddig igen hektikusan szerepeltek a bajnokságban, ám Herczeg András csapatában magyar szinten mindig benne van a jó játék és a győzelem lehetősége. A Loki, az eltiltott Mészároson és Polekszicsen kívül, gyakorlatilag a legjobb összeállításban léphet pályára.

A hazaiak eddig igen hektikusan szerepeltek a bajnokságban, ám Herczeg András csapatában magyar szinten mindig benne van a jó játék és a győzelem lehetősége. A Loki, az eltiltott Mészároson és Polekszicsen kívül, gyakorlatilag a legjobb összeállításban léphet pályára.

A Csank-csapatnál továbbra is sérült Bogunovics, Máté, Pavicsevics, Kovács, Vittmann, és elképzelhető, hogy Leon Panikvar is kihagyja a rangadót, ugyanis lábujjrepedése van. Persze az is igaz, hogy a ZTE-t nem veti vissza semmiben a sok sérült, hiszen egyre-másra nyerik a meccseket az egerszegi fiúk, akiknek menetelése lassan elkezd hasonlítani a kosárlabdacsapat tavalyi hihetetlen szezonjára. Annak a történetnek ismert a vége, ez még egyelőre elég nyitott... Mindenesetre a csapat hozzáállása egyedülálló, és ez kiemeli a Zetét a mai magyar mezőnyből, legyen bármi is a mai meccs végeredménye.

Érdekesség, hogy a két csapat tavalyi meccsén igazi gólzápor volt, 5-3-ra nyert a Loki. Alább a gólok:

 A labdarúgó Monicomp Liga 14. fordulójának szombati eredményei:

Szolnoki MÁV FC-Kaposvári Rákóczi 1-2
DVSC-TEVA - ZTE FC 2-1
BFC Siófok - Kecskeméti TE-ERECO 1-2
Vasas-Paksi FC 2-3
Újpest FC-Budapest Honvéd 3-1
    pénteken játszották:
MTK Budapest-Lombard Pápa 2-1
Győri ETO FC-Videoton FC 1-1

A forduló további programja, vasárnap:
Ferencváros-Szombathelyi Haladás 17:30 ó

 Az állás:

1. Videoton FC                    14 9  3  2   30-16   30 pont
 2. DVSC-TEVA                      14 8  3  3   29-18   27
 3. ZTE FC                         14 8  2  4   27-20   26 
 

 

A labdarúgó NB I góllövőlistája:


    14 gólos:
    ---------
Alves (Videoton)

    8 gólos:
    --------
Ferenczi (Vasas)

    7 gólos:
    --------
Maric (Pápa), Rajcomar (ZTE), Rajczi (Újpest)

    6 gólos:
    --------
Czvitkovics (DVSC), Oláh (Kaposvár), Tischler (MTK), Tisza (Újpest), Tököli (Kecskemét)
   
    5 gólos:
    --------
Heffler (Pápa), Kabát (DVSC), Montvai (Paks), Schembri (Ferencváros)
     4 gólos:
    --------
Abass (Honvéd), Abwo (Pápa), Balázs Zs. (ZTE), Bartha (Paks), Böde (Paks), Böőr (Újpest), Coulibaly (DVSC), Foxi (Kecskemét), Kenesei (Haladás), Némedi (Kecskemét), Simon A. (Kecskemét, ZTE), Sowunmi (Siófok)

    3 gólos:
    --------
Aleksidze (Győr), Alex (Szolnok), Bárányos (Pápa), Elek (Videoton), Heinz (Ferencváros), Jawad (Kaposvár), Kamber (ZTE), Kanta (MTK), Koltai (Győr), Könyves (MTK), Lázok (Vasas), Litsingi (Kecskemét), Pavicevic (ZTE), Pavlovic (Kaposvár), Remili (Szolnok), Rósa (Ferencváros), Szakály P. (DVSC), Tóth P. (Haladás), Vayer (Paks)

    2 gólos:
    --------
Alempijevic (Kecskemét), Arnaut (Vasas), Barczi (Újpest), Bouguerra (Győr), Ceolin (Győr), Coira (Honvéd), Cukic (Kecskemét), Danilo (Honvéd), Eppel (MTK), Éger (Paks), Gáspár (Vasas), Gosztonyi (Videoton), Graszl (Siófok), Grúz (Kaposvár), Gyagya (Kecskemét), Gyömbér (Pápa), Hajdú (Honvéd), Homma (Siófok), Kiss T. (Paks), Nagy G. (Haladás), Németh N. (Vasas), Nikolic (Videoton), Peric (Kaposvár), Pilibaitis (Győr), Polonkai (Videoton), Rodenbücher (Ferencváros), Rouani (Honvéd), Rudnevs (ZTE), Rufino (Honvéd), Sándor (Videoton), Sipos N. (Haladás), Takács P. (Pápa), Trajkovic (Győr), Tusori (Siófok), Vasiljevic (Videoton), Vujovic (Videoton)

    1 gólos:
    --------
Abdi (Ferencváros), Andrezinho (Ferencváros), Bajner (Honvéd), Balogh (Kecskemét), Balogh B. (Újpest), Benounes (Vasas), Bogunovic (ZTE), Bojtor (Honvéd), Botis (Honvéd), Bódi (Debrecen), Csizmadia (Ferencváros), Csordás (Kecskemét), Delic (ZTE), Dombi (DVSC), Ganugrava (Győr), Gál (MTK), Germán (Pápa), Gujic (Kaposvár), Heffler (Paks), Katona (Vasas), Kiss Z. (DVSC), Kulcsár T. (DVSC), Kulcsár K. (Kaposvár), Kulcsár D. (FTC), Laczkó (DVSC), Ladányi (MTK), Lattenstein (Haladás), Lengyel (Haladás), Lengyel B. (Szolnok), Lipták (Videoton), Lukács K. (Siófok), Mileusnic (Vasas), Miljatovic (ZTE), Mitrovic (Újpest), Ngalle (Szolnok) Novák (Siófok), Pancsava (Vasas), Panikvar (ZTE), Pál (MTK), Pintér Á. (MTK), Rebryk (Pápa), Sadjo (Honvéd), Schimmer (Haladás), Sifter (Paks), Simac (DVSC) Simek (Újpest), Simon Á. (Haladás), Simon K. (Újpest), Sipeki (Paks), Stanic (DVSC), Stanisic (Szolnok), Szepessy (Kaposvár), Szilágyi (DVSC), Tajthy (Újpest), Takács Á. (Honvéd), Tokody (Győr), Varga R. (ZTE), Völgyi (Győr), Yannick (DVSC), Zsók (Kaposvár)

    öngól:
    ------
Grúz (Kaposvár, az Újpest ellen), Horváth G. (Videoton, a DVSC ellen), Hajdú (Honvéd, az Újpest ellen) Kovács G. (ZTE, a Kaposvár ellen), Lázok (Vasas, a Pápa ellen), Mohl (Kecskemét, a Siófok ellen), Pető (Szolnok, a Vasas ellen), Sütő (MTK, a Ferencváros ellen kétszer), Szabó (Paks, a Ferencváros ellen), Varga R. (ZTE, a DVSC ellen)


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!