Foci

2010.10.06. 20:04

Továbbjutott a ZTE FC

A labdarúgó Magyar Kupa legjobb 16 csapata közé kerüléséért a ZTE FC a Budapest Honvéd II. A kék-fehérek teljesítették a célt még úgy is, hogy emberhátrányban futballoztak.

Bóbics László

Honvéd II. –ZTE FC 1-2 (0-1)
Budapest, 300 nézô. Jv.: Pintér.
Honvéd II.: Kunsági – Tavars,
Baráth,Varga P.,Botos – NagyA. (Haruna, 58. p.) – Asz-talos (Azevedo, 45. p.), Tisza (Hidi, 45. p.), Nagy G., Vernes – Bajner. Vezetôedzô: Gabala Krisztián.

ZTE FC: Sipos G. – Turcsik, Miljatovic, Varga R., Panikvar (Szalai T., 48. p.) – Horváth A., Kamber, Máté, Delic (Illés, 45. p.) – Simon, Balázs Zs. Vezetôedzô: Csank János.
Gólszerzôk: Balázs Zs. a 3., Horváth A. a 47., Bajner a 74. percben.
Kiállítva: Turcsik a 49. percben.


Zalai szempontból nagyszerűen kezdődött a találkozó, hiszen a 2. perc végén egy látványos Máté–Simon–Balázs akció végén utóbbi bal lábbal mintegy 8 méterről a jobb felső sarokba vágta a labdát, 0-1.

Az előnyt követően a zalaiak azt gyakorolták, ami az elmúlt hetekben elég gyengén ment nekik: sokat passzoltak, ezúttal többnyire pontosan, és jól járatták a labdát, így a Honvéd II. nem tudott kibontakozni. A fiatalokra épülő NB II-es csapat próbálkozott, tagjai sokat futottak és az első félidő második felében már meg-megvillantak. Ennek ellenére Kambernek volt egy jó lehetősége, de 10 méterről a vetődő kapusba lőtt. A 35. percben Asztalos nagyszerűen lépett ki a lesre játszó ZTE védők között, állva hagyta Miljatovicsékat, de Sipos Gábor remek vetődéssel tisztázott. Nem sokkal a félidő vége előtt, amikor már kiegyenlített volt a játék Balázs lőtt fölé. A második félidő is remekül kezdődött zalai szempontból. Ezúttal csak két percet kellett várni arra, hogy megzördüljön a vendéglátók hálója. Egy bal oldali szöglet után Horváth András elé került a labda, aki jobb belsővel nagy erővel a bal felső sarokba bombázott, 0-2.

Két perccel később viszont „melegebb” lett a helyzet, ugyanis Turcsikot a játékvezető kiállította. – Nem akarom védeni magam, de azt hiszem, túl szigorú volt a döntés – vélekedett a a kiállított ZTE-játékos, Turcsik Tamás. – Megakadt a lábam a Honvéd-játékos sípcsontjánál, ezzel a mozdulattal estem el. A játékvezető mégis úgy vélte, hogy szándékosan akartam megrúgni ellenfelemet. Elnézést kértem a mestertől és a csapattól is és örülök, hogy nem nagyobb a baj s továbbjutottunk. Honvéd valamivel bátrabb lett, áttért a kétcsatáros játékra. A 87. percben Siposról egy szép védés után kipattant a labda, amit Bajner 8 méterről értékesített, 1-2.

A hajrában a zalaiak jól tartották a labdát, nagy helyzetet már nem tudtak kidolgozni a fővárosiak. A ZTE FC bejutott a Magyar Kupa legjobb 16 csapata közé.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!