Foci

2010.08.04. 02:28

Rudnevs a Poznané

Mint már jeleztük, Artjoms Rudnevs, a ZTE FC játékosa újra Poznanba utazott, hogy aláírja szerződését. Rudnevs kedden megérkezett és a Lech Poznan honlapján délután hivatalosan is bejelentették: a lett válogatott 22 éves támadója az ő játékosuk lesz.

Kerkai Attila

 

A tegnapi bejelentés viszont annyiban más, hogy a Lech Poznan sportigazgatója konkrétan is megerősítette: Artjoms Rudnevs az ő játékosuk lesz. A sportvezető egyébként azt is nyilatkozta a honlapnak: a ZTE FC-vel már ezt megelőzően mindenben megegyeztek és valóban már csak a dokumentációk egymásnak történő eljuttatása van hátra. Rudnevs kezében tehát a döntés...

Nagy Ferenc, a ZTE FC elnöke tegnap délután úgy fogalmazott: a hétfő esti egyeztetésük a játékossal egyértelműen arról szólt, hogy valóban aláír a lengyelekhez.

- Válogatni nem lehet, főleg nem a bizonytalan érdeklődések és egy konkrét ajánlat között - állapította meg az elnök. - Rudnevset még egyéves szerződés köti hozzánk, s arra már nem sok esély mutatkozott, hogy újabb egy évet aláír. Ez volt tehát az a pillanat, ami-kor el kell, hogy engedjükőt. Ráadásul ha pénz folyik be a klub kasszájába, az mindig jól jön. Nem ez lesz a ZTEFC legjobb üzlete, viszont az elfogadható kategóriába tartozik és számunkra ez a lényeg.

 

S hogy mennyi lehetett a vételár? Hivatalosan nem tették közzé, a játékos értékét viszont félmillió euró körüli összegre taksálják, nagyságrendileg körülbelül ennyi lehet transzferdíj is. A 22 éves Artjoms Rudnevs másfél esztendeje érkezett a zalaiakhoz, ám sokáig nem kapott játékengedélyt, hiszen korábbi lett klubja megszűnt és vita alakult ki arról, hogy a labdarúgó korábbi szerződése miként bontható fel. A lényeg, hogy hosszas várakozás után Rudnevs 2009 májusában léphetett először pályára a ZTE FC színeiben, azonban a gólokkal később nem maradt adós. A 2009/2010. évi bajnokságban 16 találatig jutott, amivel a góllövőlista második helyén végzett, és a ZTE FC-ben lejátszott 30 találkozón összesen 20-szor volt eredményes, ami kiváló átlagot takar. A szombati bajnoki nyitányon a Kaposvár ellen duplázott, kár, hogy a ZTE FC 5-3-ra kikapott...

Kétségkívül gólerős támadó távozott a zalaiaktól, így a pótlására is rákérdeztünk.

- Az eligazolása körüli bizonytalanság eddig sok mindent megkötött, azonban ne feledjük, hogy a keretben vannak még csatárok... - mondta Nagy Ferenc. - Persze van elképzelésünk arra is, hogy igazoljunk, de mindent az adott helyzet határoz meg, megnézzük, milyen lehetőségeink lesznek augusztus végéig, amíg még lehet igazolni.


Pogacsics Krisztián marad a ZTE-nél - Részletek itt!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!