Foci

2010.08.27. 16:28

Európa Liga - Főtáblás a Debrecen, a Győr kiesett (részletek, menetrend, friss információk)

A magyar bajnok Debrecen labdarúgócsapata feljutott az Európa Liga főtáblájára, miután a negyedik selejtező kör csütörtöki visszavágóján, idegenben is legyőzte a bolgár Liteksz Lovecs együttesét.

MTI


A tavaly a Bajnokok Ligája főtábláján szerepelt DVSC a 2-1-es sikerrel kettős győzelemmel jutott tovább, s a Ferencváros után a második magyar együttes, amely a második számú európai kupasorozat csoportkörében szerepelhet. Az FTC az akkor még UEFA Kupának hívott sorozatban 2004-ben érte el ezt a bravúrt.
   
A csoportkör sorsolása pénteken lesz.
   
Európa Liga-selejtező, 4. (utolsó) forduló, 2. mérkőzés:
Liteksz Lovecs (bolgár)-Debreceni VSC 1-2 (0-0)
Lovecs, v.: Robert Malek (lengyel)
    gólszerzők: Niflore (68.), illetve Yannick (53.), Czvitkovics (81.)
    sárga lap: Laczkó (24.), Mijadinovski (58.)
    Továbbjutott: a Debrecen kettős győzelemmel, 4-1-es összesítéssel.

 Liteksz Lovecs:
Vinícius - Zanev, Nikolov, Petkov, Bodurov - Milanov (Bratu. 61.), Wellington (Doka, 61.), Jelenkovic (Cvetkovic, 84.), Sandrinho - Niflore, Janev

 Debreceni VSC:
Malinauskas - Bernáth, Komlósi, Mijadinoski, Laczkó - Szakály P. (Dombi, 74.), Kiss Z., Varga (Máté Péter, 90.), Czvitkovics - Kabát (Yannick, 50.), Coulibaly

Hatalmas elánnal kezdte a mérkőzést a bolgár csapat, kétgólos hátránya tudatában mindent megtett azért, hogy a lehető legrövidebb időn belül a kapuba találjon. A Lovecsnek sikerült kapuja elé szorítania a magyar bajnokot, akadtak helyzetei is, ám ezeket kihagyta. Húsz perc elteltével kijött a szorításból a Debrecen, jobban tartotta a labdát, mint korábban, igaz, helyzetig sokáig nem jutott. A félidő hajrájában a hazaiak ismét veszélyesebbé váltak, ám a legnagyobb lehetőség Szakály előtt adódott, aki Varga József gyönyörű kiugratása után már csak a kapussal állt szemben, ám a kapu mellé lőtt.
   

 

A fordulás után álomszerűen alakult a meccs a Debrecen számára, hét perccel a kezdést követően egy szép ellentámadás végén az éppen csak becserélt Yannick megkerülte az utolsó bolgár védőt, majd a 16-oson belülre érve laposan a jobba alsó sarokba lőtt.
   
A vendéggól után szinte kilátástalan helyzetbe kerültek a hazaiak, négy találat kellett volna nekik a továbbjutáshoz. Negyedóra elteltével ugyan sikerült betalálniuk, több gólt nem tudtak szerezni, sőt, Cvitkovics gyönyörű lövése azt jelentette, hogy kettős győzelmet aratott a hajdúsági együttes.



A Győnek nem sikerült - Lapozzon a részletekért!

OLDALTÖRÉS: Kiesett a Győr

 

 

 

Kiesett a Győr


A Győri ETO a Dinamo Zagreb otthonában is vereséget szenvedett, így nem jutott fel a labdarúgó Európa Liga főtáblájára.

   
A csütörtöki mérkőzés utolsó 20 percében Djordjevic sérülése miatt emberhátrányban játszó győriek búcsújával eldőlt, hogy a Debrecen lesz az egyedüli magyar csapat a második számú európai kupasorozat csoportkörében.
   
A Győr a selejtezősorozatban három párharcot nyert meg korábban.

Európa Liga-selejtező, 4. (utolsó) forduló, visszavágó:
Dinamo Zagreb (horvát)-Győri ETO FC 2-1 (1-1)

Zágráb, v.: Andre Marriner (angol)
 gólszerző: Sammir (45+1., 84., mindkettő 11-esből), illetve Ceolin (17.)
sárga lap: Mesaric (20.), Rukavina (73.), illetve Szabó O. (45+1.), Babic (86.), Völgyi (87.)

Dinamo Zagreb:

Loncaric - Biscan, Cufré, Vrsaljko, Mesaric (Etto, 33.) - Ademi, Badelj, Morales (Dodo, 66.), Sammir - Kramaric (Chago, 80.), Rukavina

Győri ETO FC:
Stevanovic - Tokody, Stanisic (Szabó O., 32.), Djordjevic, Völgyi - Babic, Koltai (Dinjar, 55.), Pilibaitis, Fehér - Ceolin, Aleksidze (Bouguerra, 66.)

 Kétgólos hátránya ellenére nem rontott riválisának Pintér Attila együttese, stabil védekezésből próbált támadásokat indítani. Mivel a hazaiak nagyon kényelmesen futballoztak, 17 perc után egy szép támadás végén Ceolin gyönyörű góljával vezetést szerzett a győri alakulat. Ekkor érezhetően megzavarodott a házigazda, próbált ugyan irányítani, de sokáig veszélytelen volt támadójátéka, a hosszabbításban mégis egyenlíteni tudott, némileg vitatható büntetőből.
   
Fordulás után a nagyon nehéz helyzetben lévő magyar csapat küzdött, de szinte teljesen veszélytelennek bizonyult a horvát kapura, ráadásul a 70. percben emberhátrányba is került, mivel a sérült Djordjevic helyére cserelehetőség hiányában nem érkezhetett senki. A hazaiak jobban játszottak, s egy újabb 11-essel az idegenbeli siker után hazai pályán is győzni tudtak, s biztosan jutottak tovább.

 

 

Máté Péter jogosulatlanul szerepelt a Debrecenben?  Lapozzon!

OLDALTÖRÉS: Máté Péter jogosulatlanul szerepelt a Debrecenben?


Máté Péter jogosulatlanul szerepelt a Debrecenben? 

Gondja támadhat a Debrecen labdarúgócsapatának az Európa Ligában, mivel a bolgár Liteksz Lovecs elleni csütörtöki visszavágón Máté Péter valószínűleg jogosulatlanul lépett pályára.   


Máté Péter jogosulatlanul szerepelt a Debrecenben? 

Gondja támadhat a Debrecen labdarúgócsapatának az Európa Ligában, mivel a bolgár Liteksz Lovecs elleni csütörtöki visszavágón Máté Péter valószínűleg jogosulatlanul lépett pályára.   


Máté Péter jogosulatlanul szerepelt a Debrecenben? 

Gondja támadhat a Debrecen labdarúgócsapatának az Európa Ligában, mivel a bolgár Liteksz Lovecs elleni csütörtöki visszavágón Máté Péter valószínűleg jogosulatlanul lépett pályára.   

A 25 éves védő a találkozó utolsó pillanataiban állt be, ám az európai szövetség (UEFA) hivatalos honlapjáról kiderül, hogy nem szerepelt a Debrecen nevezési listáján. Az is gyanúra ad okot, hogy az UEFA tudósításában Máté 0-s mezszámmal szerepel, ilyen pedig nincs a labdarúgásban.
   
A hajdúsági klub honlapja az EL pénteki sorsolásának beszámolóját feltételes módban közli, s a menetrendhez hozzáteszi, hogy ez akkor fog így történni, ha a Debrecen számára kedvezően zárul a szövetség, azaz az UEFA vizsgálódása.
   
Az NB1.hu internetes szaklap információi szerint az még nem jelenti automatikusan a Debrecen búcsúját, ha kiderül, hogy Máté valóban jogosulatlanul játszott az EL-találkozón.
   
"Amennyiben a bolgár klub huszonnégy órán belül nem óvja meg a meccset, az UEFA hivatalból akkor is eljár az ügyben - nyilatkozta Greg Biscos, a szövetség munkatársa a portálnak. - Jelen pillanatban kiegészítő információkat kértünk az MLSZ-től, mert már folyik a vizsgálódás. Ezt követően döntünk az ügyben. A hiba nem feltétlenül jár azonnali kizárással, vagy 3-0-s bolgár győzelemmel. Lehet figyelmeztetés, pénzbírság, vagy fegyelmi is."
   
Az Európa Liga csoportküzdelmeiben a Debrecent péntek délután a holland PSV Eindhovennel, az olasz Sampdoriával, valamint az ukrán Metaliszt Harkivval sorsolták össze.

 

OLDALTÖRÉS: Dzsudzsák és Koman ellen készülhet a Debrecen

 

 

 

Dzsudzsák és Koman ellen készülhet a Debrecen


Dzsudzsák Balázs csapata, a holland PSV Eindhoven, a Koman Vladimirt foglalkoztató olasz Sampdoria, valamint az ukrán Metaliszt Harkiv lesz a Debrecen ellenfele az Európa Liga csoportküzdelmeiben az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) Monte-Carló-i, pénteki sorsolása alapján.


Az olasz gárda úgy került a második számú kupasorozatba, hogy a Bajnokok Ligája-selejtező utolsó körében hosszabbításban maradt alul.
   
"A sorsolás pikantériája, hogy összekerültünk a PSV-vel, így ellenfélként üdvözölhetjük volt játékosunkat, Dzsudzsák Balázst. A Sampdoria is európai sztárcsapatnak minősül annak ellenére, hogy drámai csatában elbukott a Werder Bremen ellen a BL-ben. A harkivi csapatot nem láttam még játszani, de aligha képvisel gyengébb játékerőt, mint a másik két riválisunk." - nyilatkozta az MTI-nek Herczeg András, a DVSC klubmenedzsere.
  
  Szintén magyar vonatkozású lett a G jelű négyes, miután a görög AEK Athén és a horvát Hajduk Split mellett ide sorolták a Huszti Szabolcsot foglalkoztató orosz Zenitet és a Juhász Rolandot soraiban tudó belga RSC Anderlechtet.
   
Hajnal Tamás együttese, a német Borussia Dortmund a spanyol Sevilla, a francia Paris Saint-Germain és az ukrán Karpati Lviv csapataival találkozik.
   
A kvartettből az első két helyezett jut a legjobb 32 közé.

    A csoportok:
    A csoport:
Juventus (olasz), Manchester City (angol), Red Bull Salzburg (osztrák), Lech Poznan (lengyel)
    B csoport:
Atlético Madrid (spanyol, címvédő), Bayer Leverkusen (német), Rosenborg (norvég), Arisz Szaloniki (görög)
    C csoport:
Sporting Lisboa (portugál), Lille (francia), Levszki Szófia (bolgár), Gent (belga)
    D csoport:
Villarreal (spanyol), FC Bruges (belga), Dinamo Zagreb (horvát), PAOK Szaloniki (görög)
    E csoport:
AZ Alkmaar (holland), Dinamo Kijev (ukrán), BATE Boriszov (fehérorosz), Sheriff Tiraspol (moldovai)
    F csoport:
CSZKA Moszkva (orosz), Palermo (olasz), Sparta Praha (cseh), Lausanne (svájci)
    G csoport:
Zenit (orosz), Anderlecht (belga), AEK Athén (görög), Hajduk Split (horvát)
    H csoport:
VfB Stuttgart (német), Getafe (spanyol), Odense (dán), Young Boys (svájci)
    I csoport:
PSV Eindhoven (holland), Sampdoria (olasz), Metaliszt Harkiv (ukrán), Debreceni VSC
    J csoport:
Sevilla (spanyol), Paris Saint-Germain (francia), Borussia Dortmund (német), Karpati Lviv (ukrán)
    K csoport:
FC Liverpool (angol), Steaua Bucuresti (román), Napoli (olasz), Utrecht (holland)
    L csoport:
FC Porto (portugál), Besiktas (török), CSZKA Szófia (bolgár),  Rapid Wien (osztrák)

    Meccsnapok:
csoportkör: szeptember 16., szeptember 30., október 21., november 4., december 1-2., december 15-16.
a legjobb 32 között: február 17. és 24.
nyolcaddöntő: március 10. és 17.
negyeddöntő:  április 7. és 14.
elődöntő: április 28. és május 5.
döntő: május 18. (Dublin)

 

 

Lapozzon a  Debrecen csoportjának menetrendjéért!

OLDALTÖRÉS: A Debrecen csoportjának menetrendje a labdarúgó Európa Ligában

 

 

 

 A Debrecen csoportjának menetrendje a labdarúgó Európa Ligában

 

    I csoport:
    szeptember 16., csütörtök:
PSV Eindhoven (holland)-Sampdoria (olasz) 21:05 ó
Debreceni VSC-Metaliszt Harkiv (ukrán) 21:05
    szeptember 30., csütörtök:
Sampdoria-Debreceni VSC 19
Metaliszt Harkiv-PSV Eindhoven 19
    október 21., csütörtök:
Metaliszt Harkiv-Sampdoria 19
Debreceni VSC-PSV Eindhoven 19
    november 4., csütörtök:
Sampdoria-Metaliszt Harkiv 21:05
PSV Eindhoven-Debreceni VSC 21:05
    december, 1., szerda:
Sampdoria-PSV Eindhoven 19
Metaliszt Harkiv-Debreceni VSC 19
    december 16., csütörtök:
PSV Eindhoven-Metaliszt Harkiv 21:05
Debreceni VSC-Sampdoria 21:05

    a folytatásban:
a legjobb 32 között: február 17. és 24.
nyolcaddöntő: március 10. és 17.
negyeddöntő:  április 7. és 14.
elődöntő: április 28. és május 5.
döntő: május 18. (Dublin)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!