Foci

2010.05.12. 07:30

Bede Ferenc: "Alkoholistának néztek Zalaegerszegen"

Vágner László, az MLSZ játékvezetői bizottságának elnöke elképzelhetetlennek tartja, hogy Bede Ferenc alkoholos állapotban vezette volna szombaton a ZTE-Honvéd mérkőzést a labdarúgó Soproni Liga 27. fordulójában, szombaton.

zaol.hu

A hétvégén két Soproni Liga-találkozón is éles kritikákat kapott a mérkőzés játékvezetője. Zalaegerszegen Bede Ferenc (ZTE-Bp. Honvéd 0-1), az Üllői úton (FTC-Kecskemét) Fábián Mihály ténykedése „verte ki" a biztosítékot.
Zalaegerszegen a klub vezetői a mérkőzés utáni pillanatokban felindultságukban egy szondát is megpróbáltak Bede Ferenc orra alá dugni, feltételezve, hogy a bíró illuminált állapotban vezette ZTE–Bp. Honvéd (0–1) bajnokit. 

„Nevetséges az egész – reagált a vádakra Bede Ferenc. – Életemben egy korty alkoholt sem ittam, de hosszú pályafutásom során most már az is megadatott, hogy alkoholistának néztek. Egyébként a találkozó után személyesen egyetlen zalaegerszegi vezető sem keresett meg, hogy fújjam meg a szondát. Persze, ha hivatalos formában jelezték volna a problémájukat, és erről jegyzőkönyv is készül, akkor semmi akadálya sem lett volna a kérés teljesítésének." - írja a Nemzeti Sport.


Bede Ferenc hazafelé indulván útba ejtette a Zala Megyei Rendőr-főkapitányságot, ahol hivatalos eljárást, szondáztatást kezdeményezett maga ellen.

Bede Ferenc az első félidőben a Balázs Zsolt ellen elkövetett szabálytalanságért nem adott tizenegyest a hazaiaknak, illetve piros lapot a szabálytalankodó kispesti hátvédnek. A 45. percben Diego szabálytalankodott Máté Péterrel szemben, amiért Bede Ferenc tévedésből a piros lapot mutatta fel a Honvéd középpályásának, ám miután észlelte tévedését, a sárga lapot dugta a brazil légiós orra alá.

A cikk folytatása a Nemzeti Sport honlapján olvasható.



Vágner László: "Tűzbe teszem a játékvezetőkért a kezem"

Vágner László, az MLSZ játékvezetői bizottságának elnöke elképzelhetetlennek tartja, hogy Bede Ferenc alkoholos állapotban vezette volna szombaton a ZTE-Honvéd mérkőzést a labdarúgó Soproni Liga 27. fordulójában. A lefújás után a zalaegerszegiek meg akarták szondáztatni Bedét, de ezt Vágner nem engedélyezte.

- Magyarországon nincs olyan játékvezető vagy asszisztens az NB I-es és NB II-es keretben, aki a meccs napján a találkozó előtt alkoholt fogyaszt - mondta a Népszavának Vágner László. - Ezekért a játékvezetőkért tűzbe teszem a kezem. Amíg én vagyok a JB elnöke, addig egyetlen pályán sem fogják szondáztatni a játékvezetőket.
- Aki ismeri Bede Ferencet, annak eszébe sem jut feltételezni róla, hogy ilyen butaságot követne el. 45 évesen. Azért nem engedélyeztem a szonda megfújását, mert nem akarom, hogy - különösen az alacsonyabb osztályokban - a játékvezetői öltözék tartozékai közé kerüljön a szonda is. Ha Bede Ferenc megfújta volna a szondát, akkor a jövőben, mondjuk a megyei osztályokban, minden játékvezetői szakmai tévedés után kétségbe vonnák a bíró józanságát.

A Népszava honlapján olvasható, hogy Vágner László kérdésre (Kap-e valamilyen büntetést a játékvezető, aki nem élete legjobb formájában volt szombaton?) a következőket válaszolta: - Hibázott, ez vitathatatlan, de a szankciókról soha sem nyilatkoztam, most sem teszem. Majd a küldésekből kiderül, hogy volt-e büntetés, és milyen mértékű.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!