Foci

2010.04.04. 05:00

ZTE FC és Videoton: rangadó, húsvétra

Négymérkőzéses győzelmi szériát tudhat maga mögött a ZTE FC labdarúgócsapata, ráadásul a zalaiak tavasszal még veretlenek. E két fő vonásukat vasárnap is szeretnék megőrizni, amikor 17.30-tól a listavezető Videoton FC-t fogadják.

Kerkai Attila

A Videoton három ponttal vezet a DVSC előtt, s amennyiben a fehérváriak Egerszegen nyernének, többen úgy kalkulálnak: a Loki már nem érné be a Vidit... Fordítva viszont nagy szolgálatot tenne a ZTE FC a DVSC-nek. Meg persze magának, hiszen közelebb zárkózna az első kettőhöz...

Ám érzi-e Csank János, a Zalaegerszeg vezetőedzője, hogy most minden szem rájuk szegeződik?

- Ez a mérkőzés ugyan még el nem dönti a bajnoki címet, de az biztos, hogy komoly jelentősége van - ismerte el a szakember. - Ha a DVSC és a Videoton versenyfutásáról beszélünk, akkor a debreceniektől már elvettünk három pontot, míg a Videotont az ősszel saját otthonában legyőztük, s ha most is nyernénk, akkor hatot. Háromesélyes a vasárnapi mérkőzés, és azt gondolom, hogy a Videoton sem úgy kezeli ezt az összecsapást, mint a többit. Mezey György ott volt a szerdai mérkőzésünkön, ám ahogy nálunk, úgy náluk is sok a sérült, ezért behatároltak a variációs lehetőségek.

Csank János persze annál rutinosabb edző, hogy ne forgatna folyamatosan valamit a fejében, ám sok múlik azon is, kikre számíthat. A mesteredző tulajdonképpen csak a szerdán rúgást kapott Illés Gyula és a húzódás miatt legutóbb hiányzó Darko Pavicevic esetében lehet bizonytalan játékukat illetően. Két olyan labdarúgóról van szó, akik a csapat legutóbbi mérkőzé-sein sorozatban szállították a gólokat.

- Ez rangadó lesz, ami a készülődés hangulatára is jótékony hatással lehet - állapította meg. - Túl kell lépni a nehézségeken, Pavicevic és Illés is csak akkor játszik, ha teljesen rendben lesz, mert a játékos egészsége a legfontosabb. Sok múlik a mérkőzésen, miként kapjuk el a fonalat, és olyan találkozó lesz, amelyen mindenre nagyon oda kell figyelni. Talán most a Videotonnak van nagyobb veszítenivalója, de merni kell játszani. Mert játék ez, még akkor is, ha véresen komoly. Azt gondolom, hogy mindkét csapat nyerni akar, ezért hangulatában is igazi rangadó lehet.

A kezdőcsapatot illetően Csank János elmondta: igazából nem akar belenyúlni a csapatba, csak akkor, ha erre rákényszerül.

Illés Gyula pénteken még nem edzett (Miljatovic igen, pedig az orra szerdán eltört), de a középpályás bízik benne, hogy felépül. Illés deréktájra kapott egy csúnya rúgást.

A labdarúgó NB I 21. fordulójának program-ja. Szombat: Haladás-Újpest FC 15.00, Kecskemét-Pápa 15.00, Honvéd-Győri ETO 15.00, Paksi FC-MTK Budapest 15.00, Ferencváros-Kaposvár 17.30, Vasas-Diósgyőr 18.00. Vasárnap: ZTE FC-Videoton FC 17.30.

A péntekre kiírt Nyíregyháza-DVSC találkozó a stadion világítóberendezésének meghibásodása miatt elmaradt.


FÉLÁRON A KUPAVISSZAVÁGÓRA
A ZTE FC vezetői azt szeretnék, ha a csapat soron következő két nagyon fontos hazai találkozóján is sokan lennének a stadionban. Éppen ezért a Videoton ellen teljes árú jegyet váltók jogosultak lesznek arra, hogy ennek a feléért váltsanak belépőt az április 14-én soron következő, Újpest elleni kupavisszavágóra. Ők a Vidi-jegyet bemutatva április 6. és 13. között a klub székházában kizárólag elővételben válthatják meg belépőiket, s ugyanez érvényes a bérletesekre is.


A ZTE FC-Videoton mérkőzésről online tudósítást olvashatnak honlapunkon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!