Foci

2009.09.12. 06:15

ZTE kontra Újpest: Kinek tett jót a szünet?

Zalaegerszeg - Vége a bajnoki szünetnek, a megyeszékhelyen ráadásul nevezetes meccsel: a ZTE ma, 15 órakor az Újpestet fogadja. A hazai csapat minimális célkitűzése a pontszerzés a labdarúgó NB I 7. fordulójában.

Mórocz Zsolt

- A válogatott két selejtezője miatti szünet hasznos is volt, meg nem is csapatom számára - kezdte Csank János, az egerszegiek vezetőedzője. - A legutóbbi, Videoton elleni meccsünket megnyertük idegenben és ez érthetően feldobta a társaságot, ezért talán jobb lett volna a pontvadászat gyors folytatása. Másik szemszögből nézve viszont kifejezetten jól jött, hogy a szünetben sokat tudtunk dolgozni és tovább rendezgethettük a sorokat.

A csapat hiányzói közül a Fehérváron vállsérülést szenvedett Marian Slukára biztosan nem számíthat az Újpest elleni meccsen a tréner. Nenad Todorovic combsérülése is aggasztó, nagy valószínűséggel ő sem lehet ott a pályán, ez azonban biztosan majd csak az utolsó pillanatban derül ki.

- Nem tudom, hogy a lila-fehéreknek miként sikerült áthidalniuk a bajnoki szünetet - tért vissza még a válogatott meccs hatásaira Csank János. - Az biztos, hogy a sérült Vaskó és Rajczi esetében nem volt hátrány a pihenő, ők gondolom gyógyulgattak, sőt, talán már egészségesek is. Az elmúlt napokban egyébként mi semmi extrát nem csináltunk, próbáltuk tovább csiszolgatni játékunkat. Az Újpes ellen az aktuális formáktól függetlenül mindig háromesélyes a találkozó. Mi nagy energiákat tervezünk mozgósítani annak érdekében, hogy megnyerjük a meccset. Vagy legrosszabb esetben pontot szerezzünk.

A ZTE várható kezdőcsapata: Vlaszák - Kocsárdi, Miljatovic, Bogunovic, Panikvar - Horváth I. A., Máté, Kamber, Magasföldi - Rudnevs, Balázs Zs.

A labdarúgó NB I aktuális fordulójának nyitómeccsét ezúttal is pénteken játszották. A BL-szereplésre (és ezen belül is az első, jövő szerdai, liverpooli fellépésre) készülő Debrecen a Paks otthonába utazott és Szakály 33. percben esett góljával 1-0-ra nyert. A fordulónak minden bizonnyal lesz jobb és izgalmasabb találkozója is...

A további program
szombat: 
ZTE FC- Újpest FC (15 óra), jv.: Németh Á. 
Szombathelyi Haladás-Győri ETO FC (17:30), jv.: Solymosi. 
Nyíregyháza-Videoton (19), jv.: Szabó Zs. 
Budapest Honvéd-Kecskemét (19), jv.: Kassai. 
Pápa- Diósgyőr (19), jv.: Sulyok. 
Vasas-Kaposvár (19), jv.: Vad II. 
vasárnap: 
Ferencváros-MTK (17:30) jv.: Szabó S.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!