Foci

2009.08.28. 02:28

Pontlevonás, óvás...

Zalaegerszeg (bl) - A megyei labdarúgó- bajnokságban az utóbbi időben akadt dolga a fegyelmi bizottságnak.

Mórocz Zsolt

Az első fordulóban a Kentaur Andráshida-Z.Becsali-Tungsram találkozón a hazai együttesben Kellermann Balázs szerepelt jogosulatla-nul, amiért az 1-1-es végeredményt megváltoztatták, és 3-0-lal a három pontot a Tungsram együttese kapta.

Az első körben újoncrangadó is volt Ságodon, ahol a Lenti TE együttese vendégeskedett. Mint később kiderült, az LTE csapatában Szabó Péter játékengedélye nem volt rendben, ezért nem léphetett volna pályára a nyitófordulóban. Mivel megtette, ezért a fegyelmi bizottság úgy döntött, hogy a három bajnoki pontot 3-0-lal a Ságodnak adja. A meccset egyébként 5-1-re a lentiek nyerték.

Az LTE-nél ezzel nem zárult le az ügy. Györe László szakosztályvezető, aki az igazolásokat intézte, nagyon sportszerűen egyből felajánlotta a lemondását, amit a vezetés elfogadott. De a dolog még nem ért véget a déli országhatár szomszédságában lévő város csapatánál, hiszen az új megbízott szakosztályvezető, Fehér Rudolf levelet küldött a ZMLSZ-hez. Ebben arról tájékoztatja a szövetség vezetőit, hogy szerintük a Ságod együttese nem tett eleget a versenykiírásban foglaltaknak a bajnokság rajtjáig, illetve az átigazolási határidőig. Az U19-es ifjúsági csapatuk játékosai a kellő időben még nem voltak leigazolva, ezért azt kérik, hogy vizsgálják ki az ügyet, s a többi együttesnél hozott határozatoknak megfelelően hozzanak döntést. Szerintük a Ságod csapatát ki kellene zárni a bajnokságból, ugyanis a szezon kezdetén nem rendelkeztek a kiírásnak megfelelő okmányokkal. Hangsúlyozták, ha már az MLSZ szabályait betartják és betartatják, akkor a megyei bajnokságban is a Magyar Labdarúgó Szövetség szabályainak kell érvényesülni. Ebben az esetben pedig a ságodiak nem feleltek meg a követelményeknek, de valamiért mégis indulhattak. Ennek a vizsgálatát kérik.

A szövetségben azt az információt kaptuk, hogy a jövő héten tárgyalják az LTE óvását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!