Foci

2009.08.08. 02:27

Nyolc esztendő után elköszönt az elnök

Zalaszentgrót - Nyolc esztendő után változás történt a ZVFC elnöki pozíciójában: leköszönt dr. Tihanyi Ottó, aki ezután elnökségi tagként segíti az új kapitány, Szép Zsolt munkáját.

Bóbics László

- Amikor 2001 februárjában egy elhamarkodott vezetői döntés következtében 8-10 meghatározó játékos távozott az egyesülettől, akkor vettem át a klub vezetését - emlékezett a nyolc esztendő után búcsúzó elnök. - Az a döntés előrevetítette, hogy az akkori megyei II. osztályból kiesünk, ami be is következett. Azon a nyáron a lét,-nem lét kérdése vetődött föl, ekkor álltam a klub élére. Nagyon nehéz időszakot éltünk át, mert a városkörnyéki bajnokságnak ifjúsági játékosokkal vágtunk neki, csak hírmondónak maradt néhány idősebb futballista. Az első évben igen sokat köszönhettem Papp Istvánnak, aki igazi barátként sietett a segítségemre. Szerencsére a második, majd pláne a harmadik városkörnyéki évünkben sikerült visszacsábítani néhány tapasztalt focistát, és megnyertük támogatónak Kovács Ferencet, és 3 év után ismét a megyei II. osztályban játszottunk.

- Elnöksége idejéből mire emlékszik vissza a legszívesebben, illetve mit tekint a legnagyobb csalódásnak?

- A nyolc esztendő nagyon hosszú idő ahhoz, hogy egy-egy dolgot emeljek ki. Legszívesebben a városkörnyéki és megyei másodosztály bajnoki címére emlékszem, emellett nagyon örülök, hogy sikerült stabilizálni helyünket a megyei I. osztályban, s zömében saját nevelésű játékosokra épül a jelenlegi felnőtt keretünk. Meggyőződésem, hogy egyre több klubnál ismerik fel ennek a jelentőségét. Csalódásként éltem meg tavaly nyáron az edzőnk távozásának módját, és azt, hogy több játékosunkat is elcsábította az új csapatához. A nyolc év alatt minden edzővel igyekeztem baráti viszonyt kialakítani, erre azonban nem mindenki szolgált rá. Ebből a jövőre nézve a megfelelő tanulságokat levontam.

- Miért távozik az elnöki posztról?

- A jelenlegi elnökséget 2006. decemberében 3 évre választotta meg a közgyűlés. Már tavaly nyáron is szerettem volna átadni a helyemet, de az előbb említett edzőváltás miatt erkölcsi kötelességemnek éreztem, hogy maradjak. Aztán sikerült rendezni a sorokat, s most már nyugodt szívvel adhatom át a stafétát. Nyolc esztendő nagyon hosszú idő, belefáradtam és talán egy kicsitbele is fásultam a teendőkbe. Úgy éreztem, szükség van egy új arcra, ehhez pedig váltani kellett. Ráadásul a nyári csere az elnöki poszton szerencsésebb, ezért fél évvel előbb választottunk új elnökséget. Mindenképpen egy fiatal, agilis, új elképzelésekkel rendelkező embert kerestünk, és reményeim szerint talál-tunk is Szép Zsolt személyében, akit a közgyűlés megválasztott a klub élére. Mindenképp érdekes időszak zárult az életemben. A vezetőtársaim és a játékosok segítségével sikerült újra egy a város rangjához méltó stabil csapatot összehozni. Tulajdonképpen nem búcsúzok a szentgróti focitól, csak most egy vonallal hátrébbról, az elnökségből próbálok erőmhöz mérten, tapasztalataimat kamatoztatva segíteni.Zalaszentgróton ismét a város rangjához méltó labdarúgócsapatot láthatnak a nézők

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!