Foci

2009.08.14. 02:29

Felfüggesztett MLSZ-szankciók - A ZTE FC elnöke egyetért a döntéssel

Zalaegerszeg (ka) - Váratlan fordulat állt be a stadionbezárási ügyben: tegnap bejelentették, hogy a Magyar Labdarúgó Szövetség szerda esti, rendkívüli elnökségi ülése felfüggesztette a zárt kapus büntetéseket a legközelebbi, augusztus 27-i összejövetelig.

Kerkai Attila

Az indoklás úgy szólt: az eddigi jogszerű és a szabályokat törvényesen alkalmazó döntések nem érték el a kívánt célt, a nemkívánatos megnyilvánulások egyre gyakoribbá váltak a stadionok lelátóin, ezért a szankciók is szaporodtak. A szövetség vezetése egyébként továbbra is kiáll a rasszizmussal szemben meghirdetett zéró tolerancia, a labdarúgással össze nem egyeztethető, minden nemkívánatos jelenség elleni harc mellett.

A szerda esti döntés érinti a ZTE FC csapatát is, amely szintén egy zárt kapus mérkőzés büntetést kapott a keddi fegyelmi bizottsági ülés után. Nagy Ferenc a ZTE FC elnöke, egyben az MLSZ elnökségi tagja, így kézenfekvő, hogy megkérdeztük: minek köszönhető e váratlan fejlemény?

- A szerda esti magyar-román barátságos válogatott mérkőzés délutánján érkezett az értesítés az ülés összehívásáról, ám korábban lekötött elfoglaltságom miatt ezen jómagam nem vehettem részt - kezdte Nagy Ferenc, aki természetesen ennek ellenére minden információ birtokában van. - A klubok részéről komoly nyomás nehezedett az MLSZ-re, miszerint a szabályok ilyen értelmezése nem biztos, hogy jót tesz a labdarúgásnak.

A kérdés viszont így is kézenfekvő: nem érzik úgy, hogy hiteltelenné, uram bocsá, sokak szemében nevetségessé teszik ezek a fejlemények a testületet?

- Én egyáltalán nem érzem így, és rossznak tartom ezt a megközelítést - hangzott Nagy Ferenc válasza. - Létezik a szabályalkotás, s szerintem inkább az a pozitív, ha a gyakorlati alkalmazás során a testület belátja, hogy nem mindig alkalmazható. Sokkal rosszabb lenne - és ez általánosságban is értelmezhető - , ha görcsösen ragaszkodnánk a korábbi, esetleg valóban problémákat okozó döntésekhez. Az MLSZ emiatt nem kevesebb, hanem, ha most jól nyúl a kérdéshez, akkor inkább több lehet...

A felfüggesztés ellenére mindenképpen elmarad a ZTE jövő szombati, DVSC elleni találkozója. A kék-fehérek a hajdúságiak kérésére belementek a halasztásba, ám feltételekkel, amelyeket a DVSC-nek kell elfogadnia.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!