2017.11.18. 06:00
Ínyenceknek: tárkonyos szarvas raguleves
Bátran kísérletezzen a vadhússal!
Eddig ódzkodott a vadhústól? Pedig nem kell félni tőle. A Fanny magazin következő receptje szarvasból készül, igazán hamar megvan és biztosan telitalálat lesz.
Hozzávalók (4 személyre):
400 g szarvas apróhús
1 fej vöröshagyma
2 ek olaj
só
2 ág friss tárkony
2 db babérlevél
½ fej karalábé
½ db zellergumó
1 db sárgarépa
1 db fehérrépa
150 g tejföl
¼ db citrom
1. A húst gondosan tisztítsuk meg. A hagymát hámozzuk meg, vágjuk finomra. A hússal együtt pirítsuk meg a felforrósított olajon. Sózzuk meg, majd öntsünk a húsalaphoz annyi vizet, hogy két ujjnyira ellepje azt. Forraljuk fel, a keletkező habot kanalazzuk le. Adjuk hozzá a tárkony lecsipkedett és felaprított leveleit, a babérleveleket, továbbá a megtisztított és felaprított zöldségeket.
2. Főzzük az egészet 30-35 perc alatt puhára. Keverjük a tejfölt egy kevés levessel simára, majd csorgassuk a keveréket a többi leveshez. Végül ízesítsük a citrom kifacsart levével.
Elkészítési idő: kb. 60 perc
Egy adag: 200 kcal
Borítókép: nenetus / Shutterstock.com