Frissen Zalából

2021.10.24. 10:30

Pályaavató családi napot tartottak Neszelében

Idén januárban adták át Neszelében azt a műfüves pályát, ami az MLSZ pályaépítési programjának keretében valósult meg. Az átadót követően a helyieknek még nem volt alkalmuk, hogy hivatalosan is felavassák a focipályát, amit az elmúlt hétvégén végre megtehettek.

Jóna István

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Jóna István

Az esemény a településrészi önkormányzat támogatásával civil kezdeményezésre szerveződött. Kora délután négycsapatos labdarúgó utcabajnoksággal vette kezdetét a családi program, melynek győztese vándorserleggel gazdagodott, így az évente megrendezendő program alapjait is megteremtették.

Fotó: Jóna István / Zalai Hírlap

A családi házas övezet egyre bővül, így a sportolási és kikapcsolódási lehetőségeket is bővíteni kell a településrészen. A sportpálya ötlete is a helyi civilektől jött, ahogy a pályaavató is, amit a járványhelyzet miatt eddig nem tudtunk megszervezni. – tájékoztatott Németh Gábor, a településrész önkormányzati képviselője.

Amíg a férfiak, fiatalok fociztak, addig a gyerekek az ugrálóvárban vezethették le fölös energiáikat. A labdarúgótorna alatt a kondérban vadpörkölt készült, melyet közösen fogyasztottak el a rendezvényre látogatók. Az ételeknek és italoknak nem volt ára, mindenkinek a becsületére bízták, hogy mennyit dob a kasszába. A helyiek a befolyt összeget jótékony célra használják fel és már tervezik a következő programot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!