Jótékonyság

2022.09.28. 12:00

Herczegh Anita: a Regőczi Alapítvány hozzájárul, hogy mindenki segíthessen a Covid-árvákon

A Regőczi Alapítvány hozzájárul, hogy mindenki megtalálja a Covid-árvák támogatására a legjobb megoldást - mondta Herczegh Anita, az alapítvány vezetője szerdán.

Áder János volt köztársasági elnök és felesége, Herczegh Anita, a Regőczi István Alapítvány a Koronavírus Árváiért kuratóriumának elnöke az alapítvány javára szervezett jótékonysági árverés sajtótájékoztatóján a Nagyházi Galéria és Aukciósházban 2022. szeptember 19-én

Forrás: MTI

Fotó: Balogh Zoltán

A Regőczi Alapítvány kuratóriumának elnöke az m1 aktuális csatornán, valamint a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában beszélt erről.

A Covid-árvák megsegítésére október 5-én jótékonysági árverést rendeznek a Nagyházi Galériában, ezen Áder János volt köztársasági elnök és felesége, Herczegh Anita külföldi útjain és hazai találkozóin kapott ajándékaira lehet licitálni.

Mind a 222 tárgy kikiáltási árát a valós értékük alatt állapítottuk meg, hogy mindenki megtalálja a maga számára elérhető tételt. Az összkikiáltási ár nem éri el az 5 millió forintot, de remélem, ennek sokszorosát sikerül összegyűjteni az árverés végére 

- hangsúlyozta Herczegh Anita. Hozzátette: sokféle és különleges tárgyakra lehet licitálni.

Mint kiemelte, már több mint 1300 gyermeket támogat az alapítvány.

"Felmértük az érintett családok jövedelmi helyzetét. A nehezebb sorsú gyermekek rendszeres, havi pénzügyi támogatást kapnak, valamint évi három alkalommal további kiegészítő hozzájárulást: iskolakezdéskor, karácsonykor és a nyár eleji táboroztatáshoz. Abba nem szólunk bele, mire költik a havi pénzügyi támogatást" - sorolta Herczegh Anita.

Elmondta, hogy a Covid-árvák a szponzorok segítségével tárgyi adományként laptopokat kaptak, utazáshoz benzinkártyát, valamint kulturális és élményprogramokon vehetnek részt.

Az érintett családokkal történt személyes találkozások sokat segítenek felmérni, mi lehet a legnagyobb segítség a számukra. A legfontosabb célunk, hogy felnőtté válásukig, tehát akár még két évtizeden keresztül támogatni tudjuk a koronavírus árváit

 - szögezte le a volt köztársasági elnök felesége.

A jótékonysági árverésen szereplő tárgyakat a fővárosi Nagyházi Galériában meg lehet tekinteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!