Egyéb

2012.01.30. 09:28

Lenmagos kenyér, paleolit módra

Hódít a paleolit táplálkozás, ami a kőkori táplálkozást ajánlja a 21. században is. Az irányzat képviselői arra buzdítanak, hogy azt együk, amire évmilliók során adaptálódtunk.

Magyar Hajnalka

Hozzávalók (kb 15 szelet): 20 dkg lenmag liszt, vagy finomra őrölt lenmag; 10 dkg őrölt mandula; 5 dkg őrölt szezámmag; 5-5 dkg őrölt és egész tök- vagy napraforgómag; 4 egész tojás; 1 teáskanál szódabikarbóna; só és választott fűszer ízlés szerint; 1 nagy evőkanál kacsa-, liba- vagy kókuszzsír; 1 dl rizstej (lehet víz is). A sütőt melegítsük elő 180 fokra, s egy 30x25 cm-es tepsit kenjünk ki zsiradékkal. Külön tálban keverjük össze a száraz, illetve a nedves hozzávalókat, majd utóbbit adjuk a száraz alapanyagokhoz, és kavarjuk teljesen egyneművé. A massza legyen nedves és könnyen keverhető, de nem folyós. Kanalazzuk a tepsibe, simítsuk el a tetejét és süssük 40 percig. Hűtőrácson hűtsük ki, hogy az alja is szellőzzön.


 Életmód rovatunk további cikkei itt!

 

Receptek a ZH Konyhájában!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!