Egyéb

2011.08.12. 07:27

Keményebb szankciók

Egy közelmúltban hatályba lépett kormányrendelet megszünteti annak lehetőségét, hogy a mozgáskorlátozottak parkolási igazolványához szükséges igazolást a háziorvosok állítsák ki.

Horváth A. Attila

Egy közelmúltban hatályba lépett kormányrendelet megszünteti annak lehetőségét, hogy a mozgáskorlátozottak parkolási igazolványához szükséges igazolást a háziorvosok állítsák ki. A köznyelvben rokkantkártyának nevezett dokumentum kiváltásához szakvéleményt a Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal bizottsága adhat ezentúl. A meglévő igazolványok érvényességi idejük lejártáig lehetnek forgalomban, és a már kiadott orvosi igazolások is felhasználhatók december 31-ig, ugyanakkor a rendőrök és a közterület-felügyelők célzott ellenőrzésére országszerte számítani kell. A kormányzat ugyanis harcot hirdetett a csalók ellen, és a hírek szerint egyéb eszközöket is bevet a visszaélések megakadályozására; a Nemzeti Erőforrás Minisztérium és a Belügyminisztérium tárcaközi munkacsoportja kapta feladatul, hogy kidolgozza az új jogszabályokat. Tervezik a korábbi engedélyek felülvizsgálatát és a csalások keményebb szankcionálását is. Az eddigi tapasztalatok szerint a családtag nevére kiállított kártyával élnek vissza a legtöbben. Várhatóan őszre készülnek el az új jogszabályok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!