Egyéb

2010.02.25. 07:18

Honnan is böngésszünk?

Az internetezés elhanyagolhatatlan kellékei a netes böngészők. Választékból nincs hiány, de érdemes-e engedni a csábításnak egy-egy új változat esetén?

Szalabán Attila

 Pedig az IE már jóval előbb betört a piacra, mint mai vetélytársai. Első kiadása az 1995 augusztusában Microsoft Plus! for Windows 95 csomagban látott napvilágot. 1.5-ös változata a Windows NT számára készült és támogatta az egyszerű táblázatokat. Windows 95 és NT platformra 1995. novemberében adták ki a 2.0-s verziót, melyet 1996 áprilisában Windows 3.11-re és Macintoshra is megjelentettek.

 

 

- Lényeges különbség az IE és a többi böngészőprogram, a Firefox, Safari, Opera vagy a Google Chrome között, hogy a windowsba ágyazott explorert egy saját webszerkesztő stáb irányítja, a többi mind független program, az internetes közösség viszi előbbre. Ők jelentik be a problémákat, így azok általában publikusak is, bárki besegíthet megoldani őket - magyarázta Gál Zoltán. - Egyébként Európában azért ilyen népszerű az IE, mivel itt a windows a legelterjettebb operációs rendszer. Amerikában ezzel szemben a Safari áll, ami az apple, az ottani nagymenő böngészője. A többiek közül az Operának nagy előnye, hogy folyamatosan kisebb, de stabil fejlesztésekkel bővítik, viszont hátulütője, hogy több részfolyamata hajlamos nagyobb processzorterhelést okozni. A Google Chrome-ot pedig inkább azok használják, akik szeretik az újdonságokat.

Digitális mellékletünk további cikkei itt!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!