Egervár

2013.10.10. 13:11

További fejlesztések az egervári kastélyban

Egervár - Az egervári Várkastély Kft. több mint 98 millió forint pályázati támogatást nyert turisztikai szolgáltatásfejlesztésére.

Magyar Hajnalka

Az egervári kastély turisztikai látogatóközponttá alakult át, jelenleg próbaüzem zajlik, az ünnepélyes avatást november közepére tervezik. A projekt azonban folytatódik a kastélyban, annak parkolójában és egy 300 éves barokk istállóban.

Németh-Gotthárd József, a sikeresen pályázó Várkastély Kft. ügyvezetője elmondta, hogy a projekt összes költsége nettó 196 315 588 forint. Amellett, hogy felújításra kerül a várkastély konyhája, az ahhoz tartozó tálalóval, átépítik a szálláshelyek vizesblokkjait is. A felújított szobákba a tervek szerint korhű, illetve a reneszánsz kort idéző bútorok kerülnek. A várkastély nagyparkolója mellett rendezvényteret alakítanak ki fesztiválok, koncertek, vásárok megtartására. A település központjában, a régi majorban található barokk istálló pedig a lovas hagyományok bemutatását szolgálja majd. Az 1700-as években emelt épületnél már megkezdődtek a munkák,  amelyek eredményeként megerősítik a szerkezetet és új tetőt kap az istálló.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!