Egervár

2016.08.11. 15:15

Tábor közkívánatra - Egervári szülők és gyerekek örömére

Egervár - Nyár elején az önkormányzat jóvoltából egyhetes táborozáson vehettek részt az egervári gyerekek, amely olyan jól sikerült, hogy ezen a héten közkívánatra megismételték.

Arany Horváth Zsuzsa

Tóth Gergő, Tóth Lilien és Selek Réka az ebéd utáni pihenőn az egervári faluházban

A faluházban 23 kisgyerek (köztük még óvodások is) együtt élvezi a szünidei napokat, a ház munkatársainak felügyelete alatt. A számtalan kézműves- és sportjáték, a termálfürdős kirándulás, a sok mese, a közös éneklés egyfelől tartalmas időtöltést nyújt a kicsiknek, másfelől megoldja a szülők számára az elhelyezési gondokat. Mint Gyerkó Gábor polgármester elmondta, úgy tűnik, kölcsönös előnyökkel jár a kilencvenes években működött Kölyök Akadémia mintájára felélesztett ötlet, amit az önkormányzat szívesen támogat. A nyári diákmunkán lévő fiatalok is besegítenek a tábor életének szervezésébe, valamint a szülők is bekapcsolódnak. A táborozás végén ma zárófoglalkozáson adnak közös műsort a gyerekek, de bemutatják az egy hét alatt készített sógyurmákat, gipszfigurákat és pom-pom textiljátékokat is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!