Észlelhetik a rejtett kamerákat

2022.03.11. 11:14

Olyan okostelefonokat készít az OPPO, amelyek leleplezik a kukkolókat

A Find X5 és az X5 Pro lesznek az első OPPO telefonok, amelyek az új rejtett kamera-érzékelő funkcióval rendelkeznek.

A gyártó érdekes funkciófrissítést jelentett be telefonjaihoz, amelynek segítségével a felhasználók a környezetüket szkennelve felismerhetik az esetlegesen eldugott rejtett kamerákat. Emlékezhetünk rá, a vírus előtt, mikor még nagy volt az utazási kedv, hányszor kiderült – itthon és külföldön –, hogy kíváncsi bérbeadók Airbnb lakásokban, panziókban, szállodai szobákban kukucskáltak vendégeikre. Még élő internetes közvetítésre is képesek vetemedtek.

 

A rejtett kamerákat leginkább a nyilvánosság elől elzárt szobákban, hoteleken kívül öltözőkben, fürdőkben, mosdókban találták meg a helyiség valamelyik nehezen észrevehető zugában.

 

Az említett funkció, angol nevén a „Hidden Camera Detection app” eleinte talán csak a vállalat legújabb és legmagasabb kategóriás androidos okostelefonjain lesz elérhető, s a ColorOS 12.1-es verziójával érkezik a készülékekre a Weibo-n megosztott OPPO poszt szerint.

OPPO Find X5

Úgy tűnik, a telefon vezeték nélküli jelek után kutat majd, s a hátlapi kameráját is használja az elrejtett optikák azonosítására.

 

Az applikációt a hírek szerint először exkluzívan csak a Find X5 és X5 Pro kapja meg, de vélhetően felbukkan majd a gyártó érdekeltségi körébe tartozó OnePlus telefonjain is.

 

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!