Megbüntették az ügyintézőt, aki miatt 600 milliót bukott a város

Címvesztéssel és bércsökkentéssel büntették azt az ügyintézőt, aki eltévesztette a nagykanizsai nyomdaépület felújítására vonatkozó pályázat határidejét - tudtuk meg Marton István polgármestertől.

Sámel József

Mint arról korábban beszámoltunk, mintegy 600 millió forinttól esett el a dél-zalai város, mert egy pályázati hiánypótlás határidejét eltévesztette a polgármesteri hivatal egyik ügyintézője azzal, hogy a kézhezvételtől számított 15 napot négy nappal elszámolta.

A város 2009 novemberében jelentkezett a Nyugat-dunántúli Operatív Program keretében meghirdetett pályázatra, amelynek révén a belvárosban lévő egykori nyomdaépület felújítására és kulturális, turisztikai célú hasznosítására nyerhetett volna támogatást. A kiíró Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség még novemberben hiánypótlási felhívást küldött a nagykanizsai önkormányzatnak, s bár a  pályázati iroda munkatársa időben megkapták a felszólítást és össze is gyűjtötték  a dokumentumokat, mégsem sikerült időben postázni az anyagot. A hiánypótlást december 12-e helyett csak 16-án küldték el, s ezzel  lekésték a határidőt. Az  önkormányzat ugyan méltányossági kérelemmel fordult a kiíróhoz, de az előírások miatt  ezt kénytelenek voltak  elutasítani.

- Két esztendő megfeszített munkája veszett most kárba - mondta az ügy napvilágra kerülésekor Marton István polgármester, aki most azt közölte lapunkkal, hogy  tudomása szerint már a múlt héten lezárult a fegyelmi vizsgálat, ám erről hivatalosan nem, csupán informálisan szerzett tudomást. Úgy tudja, a hibázó ügyintézőt megfosztották főtanácsosi besorolásától, illetve bérét is csökkentették. A polgármester elárulta: a pályázati iroda vezetője ellen is fegyelmi vizsgálat indult, ám az még nem zárult le.

Dr. Tuboly Marinna jegyzőtől is kértünk hivatalos tájékoztatást, ám az írásos válaszból csak annyi derült ki, hogy a fegyelmi tanács fegyelmi büntetést szabott ki, ami egyébként nem jogerős. A jegyzőnő azt is közölte: a köztisztviselők jogállásáról szóló törvény szerint az eljárásról további információ nem adható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!