Két színház, tizenhat bemutató Gogoltól Bálint Ágnesig felnőttnek és gyereknek egyaránt

Zalaegerszeg - A közönség még nem érzékelhet belőle sokat, de ismét lázas munka folyik a kulisszák mögött. Évadnyitó társulati ülést tartottak hétfőn a Hevesi Sándor Színházban és a Griff Bábszínházban is.

Szalabán Attila

    
    Szabó József
megbízott igazgató köszöntötte tegnap a Hevesi-színház társulatának tagjait, köztük az együtteshez újonnan szegődött Misurák Tünde  színművészt. Kanda Pál színművészt is a tagok között tudhatják, de egyéb feladatai miatt  még nem csatlakozott az együtteshez.  

Szabó Magda Sziget-kék című mesejátékát mutatják be először, ezt  Farkas Ignác rendezi. Lionel Bart Oliver! című musicaljét Krámer György viszi színre, Feydeau A hülyéje című bóhozatát Tasnádi Csaba,   míg Gogol A revizor című művét Bagó Bertalan. A jövő évben  találkozhat a néző Kacsóh Pongrác János vitéz című daljátékával   Tóth András állítja színpadra , Gádor  Tasnádi Othello Gyulaházán című Telihay Péter-redezte kulisszakomédiájával és Molnár Ferenc Pál utcai fiúk című művével. A Keresztury ÁMK-ban ősszel Füst Milán Boldogtalanok, tavasszal Bereményi Géza -Kovács Krisztina Apacsok című darabjának premierjét tartják. 

Dr. Gyimesi Endre polgármester és Pintér László a megyei közgyűlés alelnöke  arról biztosította a társulatot, hogy  az önkormányzatok  a válság ellenére is gondoskodnak a jó munkához nélkülözhetetlen  anyagi feltételekről. Elhangzott, a városi közgyűlés hamarosan kiírja a pályázatot az igazgatói posztra, döntés deceber közepére várható. 


A Hevesi Sándor Színház 2009/2010-es évad műsoráért klikk ide!


    A Griff Bábszínház évadnyitó társulati ülésén Horváth Károly igazgató tartalmas szezont ígért csapatának, amihez remélhetőleg a feltételek is adottak lesznek. Ezt erősíti, hogy a bábszínház anyagi helyzete stabil, ami nem mindig volt elmondható  az előző évadban. A programon részt vevő Gyutai Csaba alpolgármester szintén a város támogatásáról biztosította a társulatot.  A műsorterv ismertetése előtt az igazgató beszámolt augusztusi erdélyi turnéjukról,   mely során hat  fellépésen több mint 3 ezer nézőnek szereztek élményt.  Üdvözölte a Griff két új tagját, Benkő Zsuzsannát és Balázs Lászlót is.

Az évadnyitó premier szeptember 18-án tartják, ekkor Lőrincz Zsuzsa Badzika című mesejátékát mutatják be,  a szerző rendezésében.  Október 16-án kerül színre a Titkos álom, amelyben számos Benedek Elek motívumot gyúrt új mesévé Tömöry Péter. Október 31-én érkezik A sötétben látó tündér, Pénzes Csaba rendezésében, november 27-én pedig  a betlehemi angyaljáték, Nagy Kopeczky Kálmán jóvoltából.

Január végén a felnőtt közönséghez szól a Griff, Parti Nagy Lajos ma is számos helyen játszott Ibusár című drámájának bábos változatával. A feldolgozás ötletét a szerző  nagy örömmel üdvözölte. Februárban Bálint Ágnes Egy egér naplója című meséjét állítja bábszínpadra Lénárt András, márciusban pedig Scheer Katalin Nefelé című, 2005 legjobb gyermekkönyveként díjazott meseregényét láthatjuk, Árkosi Árpád rendezésében.


A Griff Bábszínház programját elolvashatja itt!



Szerzők: Magyar Hajnalka, Péter Gyöngyi

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!