Hagyományőrző tűzoltóbemutató, oltási gyakorlat és jótékonysági bál Gelsén

Tűzoltóautók felvonulásával kezdődött szombat délután az a nagyszabású ünnepség, melynek keretében a nemrég újjáalakult Gelsei Önkéntes Tűzoltó Egyesület hivatalosan is átvette azon gépjárműfecskendőt, mely sokak segítő közreműködésével érkezett meg a szekszárdi lánglovagoktól.

Kelemen Valéria

A Millenniumi Emlékparkban rendezett programon Kiss Zsolt plébános áldotta meg a tűzoltóautót, majd az ünnepi beszédeket követően elsőként a miháldi önkéntesek nosztalgiáztak, hagyományőrző tűzoltóbemutatóval kalauzolva a múltba a vendégeket.

A folytatásban Nagykanizsa MJV Hivatásos Önkormányzati Tűzoltósága és a frissen vizsgázott gelsei önkéntes lánglovagok közreműködésével zajlott oltási gyakorlat, amit az egerszegi speciális mentők bemutatója követett.  

Este a helyi Hét Ördög Vendéglő jótékonysági bálba invitálta a szórakozni vágyókat, s nem véletlen, hiszen 100-120 évvel ezelőtt - mint a Zalai Közlöny több alkalommal is beszámolt róla - nagy hagyományai voltak a község tűzoltóbáljainak. 1889-ben például ezt írta a lap: Itt adtak maguknak találkát a közeli és vidéki tűzoltó bajtársak, a mulatni vágyó fiatalság, szóval ide sereglett mindenki...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!