Futball bundabotrány: az MLSZ várja a fejleményeket

A Magyar labdarúgó Szövetség (MLSZ) egyelőre semmilyen hivatalos értesítést nem kapott a futballmérkőzésekkel kapcsolatos nemzetközi fogadási botrány kapcsán.

MTI/AP

"Elébe menni semminek nem tudunk, de természetesen, ha hivatalosan értesítenek bennünket, mindenben maximálisan együttműködünk majd" - nyilatkozta az MTI-nek Serényi péter, az MLSZ sajtófőnöke.
   
Hivatalos közlés szerint 13 magyarországi, első osztályú találkozó is szerepel azon több mint 200 mérkőzés között, amelyek érintettek az európai labdarúgás történetének eddigi legnagyobb bundabotrányában.
   
A bochumi államügyészség a rendőrséggel és az Európai Labdarúgó Szövetséggel (UEFA) tartott közös, pénteki sajtótájékoztatóján elhangzottak szerint a fogadási megvesztegetések kilenc országot érintenek, a listán Németország, Belgium, Svájc, Horvátország, Szlovénia, Törökország, Ausztria, Bosznia-Hercegovina és Magyarország szerepel.
   
Állítólagos megvesztegetések történtek három Bajnokok Ligája- és 12 Európa Liga-mérkőzésen is. A gyanúsítottak száma meghaladja a 200-at.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!