Bugybarangolás: pályázati pénzből alakítottak ki új túraútvonalat

A Bugyborék Vízitúra és Szabadidősport Egyesület jóvoltából túraútvonallal gazdagodott Zalabér, Pakod és Dötk térsége. A főként fiatalok alkotta szervezet nyolc állomáshelyből álló szakaszt alakított ki.

Sámel József

– A Bugyborék Egyesület hat partnerével (Zalai Borút Egyesület, ZalabÉrték Egyesület, Zalabér és Pakod Önkormányzat, Zalabér és Pakod Plébánia) közösen – Zalabér, Pakod, Dötk térségében – nyolc állomáshelyből álló túraútvonalat alakított ki. Különböző infrastrukturális beruházások valósultak meg: információs táblák, padok-asztalok, magasles, pavilon, kemence szerepel a sorban – fogalmazott Simán Erika, a szervezet titkára.

Az útvonalat a „Bugybarangolás” nevű túrával avatták fel, megnyitóként Zsuppán József, Zalabér polgármestere mondott beszédet. Hangsúlyozta: rendezvényeket korábban is szerveztek némelyik állomáshelyen, de a terveik között mindig szerepelt, hogy a térséget bemutató útvonalat létesítsenek. Ez most pályázati segítséggel sikerült, a szakasz tizenkét kilométeres lett, s nyolc állomáshelyen pihenhetnek meg, nézelődhetnek a túrázók. Feladatok még akadnak jócskán, de a fiatal csapat, az egyesület tagjai nagyon lelkesek, s tovább szeretnék fejleszteni a programot. Ez a szándék és tenni akarás pedig az érintett településeket, s a térség idegenforgalmát is szolgálja.


Simán Erikától megtudtuk: a Bugyborék Vízitúra és Szabadidősport Egyesület 2007-ben alakult pakodi fiatalokból, akik tettvágyat éreztek az érdeklődők összefogására, a környezeti értékek védelmére, azok megismertetésére, a környezettudatos szemlélet elterjesztésére, a szabadidő aktív és értelmes eltöltési lehetőségeinek biztosítására.

– Fontosnak tartjuk, hogy a térségben működjenek olyan szervezetek, melyek pontosan ismerik a helyi problémákat, hiányosságokat, nehézségeket és értékeket, erősségeket, melyekre építve javítani lehet a térség helyzetén, az itt élők életszínvonalán. Az elmúlt években több olyan programot szerveztünk, melyek e célokat szolgálták. 



Turizmus

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!