"Béna" rablókat fogtak el

<b>Zalaszentgrót, Türje</b> - Az elmúlt másfél hónap alatt követett el különböző bűncselekményeket az a négyfős társaság, melynek tagjait a napokban derítették fel a zalaszentgróti rendőrök. Mitagadás, a tolvajok nem voltak valami "ügyesek", akár taníthatnák is, hogyan lehet a legkönnyebben lebukni...

zaol.hu

Még január 23-án az esti órákban egy türjei házbólelőtt álló telefonfülke kasszarészét akarta feltörni egy férfi, de csak a rongálásig jutott, mert megzavarták. Tettével így is közel 100.000 forintos kárt okozott.

Később, január 30-án éjjel szintén Türjén az ablakot betörve hatolt be egy élelmiszerboltba négy személy és onnan italt, dohányárut, valamint élelmiszert tulajdonított el, összesen 300.000 forint értékben. Az elkövetők a lopott árut a helyszínről egy lepedőbe csomagolva vitték el. Vesztükre a lepedő útközben kiszakadt, így a kihullott holmi nyomát követve a rendőrök a házukig jutottak. 


A türjei bolt

Február 10-én az esti órákban egy Zalaszentgróton található ékszerüzlet ajtajának ablakát törte be két férfi és az üzletből karórákat, ezüst ékszereket, valamint a pénztárgépet tulajdonították el. Az elkövetők az ékszereket Zalaegerszegen értékesítették, a  pénztárgépet pedig szétverték és a lakásuk melletti területen hagyták. Ez alkalommal összesen 270.000 forint kárt okoztak az elkövetők.    


Az ékszerüzlet kirakata
(Fotók: Rendőrség)

A Zalszentgróti Rendőrős munkatársai - köszönhetően a lakossági bejelentéseknek - mindhárom bűncselekmény elkövetőjét felderítették, ellenük betöréses lopások és rongálás miatt indítottak büntetőeljárást. 


További zalai bűnügyek, balesetek itt!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!