Az adventi koszorú okozott tüzet

Égve felejtették hétvégén az egyik gyertyát az adventi koszorún a hévízi polgármesteri hivatal főbejárati fogadópultján, s emiatt kisebb tűz keletkezett, amit időben eloltottak.

Sámel József

- Egy járókelő a hivatal előtti téren sétálva éjjel tizenegy óra körül jelezte, hogy a főbejáraton át látja, ég a koszorú a pulton - idézte fel a szombaton történteket Bíró Zsolt hadnagy, a keszthelyi tűzoltóság szolgálatvezetője. - Értesítette a tűzoltókat. Első fokú riasztást rendeltünk el, két fecskendővel érkeztünk a helyszínre. Kényszerbehatolásra nem volt szükség, pillanatok alatt odaértek ugyanis az önkormányzat dolgozói, s kinyitották az épületet. A tűz eloltása nem okozott gondot, a koszorú alatt mintegy negyven centiméteres körben égett meg a fogadópult teteje. A kár a becslés szerint húszezer forint körüli. A szerencsének köszönhető, hogy nem történt komoly probléma, a hóvihar ellenére is időben észrevették és jelezték a tüzet.

 Vértes Árpád polgármester szintén a helyszínre sietett, mikor értesítették.

- A Jóisten velünk volt, hogy nem lett nagyobb baj. Kár szinte nincs, azaz minimális, még a biztosítót sem kell bevonni a rendezésbe - mondta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!